Barcelona je sinoć i zvanično postala novi prvak Španije nakon što su igrači katalonskog kluba u gostima savladali Deportivo sa 4:2.

Tri kola prije kraja Blaugrana je uspjela osvojiti svoj drugi trofej u ovoj sezoni i to pred okršaj protiv Real Madrida. Narednog vikenda igra se El Clasico na Camp Nou, a po prvi put nakon nekoliko godina ovaj meč će biti skoro bez ikakvog rezultatskog značaja.

U posljednje vrijeme mnogo se govorilo o ovom susretu, odnosno o tome da li će igrači Real Madrida napraviti špalir i aplaudirati Kataloncima na duploj kruni. Zinedine Zidane je poručio da to njegov tim neće uraditi, te će se tako, barem ove godine, srušuti dugogodišnja tradicija.

Međutim, i pored kritika iz tabora Barcelone navijače Real Madrida svojom izjavom najviše je iznenadio Gerard Pique, barem na početku iste. On je objasnio zašto Real ne treba praviti špalir, ali na kraju nije mogao, a da ne "bocne" ljutog rivala.

"Moramo biti iskreno i sjetiti se da smo u prošlom El Clasicu rekli da nećemo praviti špalir Real Madridu nakon što su osvojili Svjetsko klupsko prvenstvo jer mi nismo učestvovali u njemu. Tako da mi ne trebamo sada tražiti od njih da nama prave špalir, jer oni kao da se nisu ni takmičili ove sezone u La Ligi", poručio je Pique.