Kroz njemačke i engleske medije, ali i one čileanske jučer je procurila vijest kako Chelsea namjerava kupiti Artura Vidala iz Bayerna.

Stiže još jedan igrač iz Chelsea uz Edena Hazarda


Nije tek tamo neka priča jer ju je prenio Bild, a kada Bild piše o transferima Bayerna tada se dosta toga i ostvari, bilo ulaznih ili onih izlaznih. Sada dolazimo do jednog zaključka, kojeg su odmah nakon tog počele prenosi španjolske novine.

Naime, Conte je oduvijek želio Vidala i govorio je kako bi njega odabra da mora poći u neku bitku da mu bude partner, a pošto smo ovog ljeta svjedočili kako Chelsea ne voli imati više od dva čista defenzivna vezna u svojoj ekipi (prodaja Matića u United), sada bi s dolaskom Vidala ponovno imali tri.

Ostala dvojica su N'Golo Kante i Tiemoue Bakayoko.

Kante je oduvijek bio želja Real Madrida, odnosno Francuza na klupi Reala, Zidanea. Sada kada su doveli Bakayoka, koji igra jako dobro i s dolaskom Vidala, čini se kako bi opet postalo gusto u ekipi Chelsea-ja.

Real Madrid želi imati još jednog Makelelea

Tu Real Madrid vidi svoju priliku jer je Kante ono što su nekad imali u Makeleleu, a svi se sjećaju one izjave Zidanea kako je rekao da Real Madrid u njegovo vrijeme ne bi bio Real Madrid da nije bilo legendarnog francuskog defenzivnog veznog.

Rekao je kako Claude važi za motor najboljeg automobila, a svi ostali oko njega su ona vanjština, koja je tu da to sve izgleda lijepo.

Kada to kažete, a imate priliku trenirati jednog takvog igrača, za kojeg je sam Makelele priznao da mu je bio mentor, onda se vjerojatno ova prilika ne propušta.

Blancosi na toj poziciji imaju dva igrača, s tim da neki od ostalih veznjaka mogu uskočiti i odraditi "polovičan" posao na tom mjestu. Govorimo o Casemiru i Llorenteu, kojima je to prirodna pozicija.

Casemiro je i ove sezone odličan i Zidane ga u svakoj mogućoj prigodi koristi u prvoj ekipi.

Da ne vjeruje Llorenteu govori činjenica da je prije spreman zaigrati s Kovačićem ili čak Kroosom, pa i Modrićem, na toj poziciji.

Dosta se špekulira i o mogućem odlasku Marcosa Llorentea, tako da ne trebamo biti iznenađeni ako Real Madrid krene u lov na još jednog igrača aktualnog prvaka engleske uz ranije spomenutog Edena Hazarda!