David de Gea dobio obećanje od najmoćnijeg čovjeka u svijetu fudbala!

Da li će se cijela priča sada rasplesti?

Sve se vrti oko De Gea-e


Priča jeste stara, ali sada dobija na značaju.

Prvo, Real Madrid nije doveo Kepu iz Bilbaoa, iako traže novog golmana, a razlog je De Gea.

Da, čini se da je taj voz prošao 2015. i da se Španac nije ukrcao za par minuta koliko je falilo da timovi razmjene dokumente, sada je situacija drugačija.

De Gea je u međuvremenu izrastao u ikonu Manchester Uniteda, po mnogima je nasljednik Buffona kao najbolji golman svijeta.

Ali, kako piše El Confidencial, njegova želja se nije promijenila, hoće nazad u Mardid.

I nema veze sa fudbalom, već porodicom i njegovom djevojkom Edurne. Svi oni hoće da se golman vrati u rodni grad i da obuče dres Reala.

Jednostavno, De Gea želi da ode iz Engleske, nedostaje mu Španija i njegova porodica, a i on sam je dobio obećanje da će mu želja biti ispunjena.

Ko je mogao da obeća tako nešto?

Pa, pogađate, vjerovatno Jorge Mendes, najmoćniji menadžer na svijetu i po mnogima čovjek koji je najmoćniji u evropskom fudbalu. 

On, za razliku od Rajole, ima otvorena vrata u Realu, mnogi kažu da praktično upravlja uz Pereza, a broj igrača koje je doveo u Madrid je zapanjujući.

Sada Perez želi De Geu, Mendes mora da ubijedi još jednog svog klijenta, Mourinhoa da pusti golmana, a pomogao bi svjetski rekord, više od 100 miliona eura. 

Real ima taj novac, ali bi da ubaci Balea u posao, što United odbija. Tu su i Kovačić i još par igrača za razmjenu, ali ne i Varanea koga bi Mourinho odmah uzeo.

Ipak, kad Mendes riješi nešto to je čini se završeno, a kako će se na kraju rasplesti vidjet ćemo. 

Real je spremio ogroman novac za prijelazni rok, on ne uključuje Neymara jer su dobili poruku da nema šanse da Brazilac napusti PSG, ali su osim golmana Uniteda, mete i Kane, Hazard i još nekoliko igrača...