Zinedine Zidane: "Bila je to vrlo kompletna izvedba"

"Osjećam se izvrsno jer smo postigli pet golova protiv Seville, tima koji može izazvati teške probleme, a također nismo primili gol", dodao je.



Zinedine Zidane se pojavio u sobi za novinare na Santiago Bernabeu kako bi razgovarao o velikoj pobjedi nad Sevillom u La Ligi.

"Možemo biti vrlo zadovoljni jer postići pet golova protiv Seville je jako teško. Oduševljen sam golovima Cristiana Ronalda i momcima koji do sada nisu imali toliko vremena za igru ​​i danas su imali fantastičan posao. Sretan sam što smo igrali i zabijali golove, ali bila je to igra baš kao i svaka druga. Važno je uzeti tri boda tako da smo zadovoljni. To je bila vrlo kompletna izvedba."

"Danas smo igrao s 4-4-2, znao sam da Sevillina krila igraju vrlo visoko i morali smo ih pritiskati. Imali smo jedan manje igrač u sredini, ali bilo je u redu, to smo odlučili učiniti. Odigrali smo sjajno na protunapadu s Marcom i Lucasom koji nam daju pravi korak. Dobro smo uspjeli igrati. Na kraju i sa zamjenama, preselili smo se na 4-3-3."

Najbolje prvo poluvrijeme ove sezone? 

"Mislim da nisu najboljih 45 minuta u sezoni. Možda u smislu golova jeste, ali u smislu kako smo igrali, učinili smo to vrlo dobro protiv Real Sociedada i Borussije Dortmund u Ligi prvaka. Osjećamo se izvrsno jer smo postigli pet golova protiv Seville, tima koji može uzrokovati stvarne probleme, a pored toga nismo primili gola."

Više golova

"Nadam se da možemo nastaviti postići puno golova. To je osam u dvije utakmice. Moramo nastaviti na isti način. Poboljšavamo se u svakom smislu, i u našoj općenitoj igri, jer ako igrate dobro, povećavate šanse. Danas smo puno stvorili i postigli pet. To je prvi put da smo uspjeli ove godine."

"Sretni smo što smo učinili jako dobro i moralno je bilo jako važno da dobijemo tri boda prije odlaska na pripreme za utakmicu u srijedu, svatko misli da će biti lako, ali to neće biti. idemo putovati sutra i želimo napraviti dobar posao i osvojiti još jedan trofej."

Cilj Svjetsko klupsko prvenstvo

"Naš cilj je uvijek igrati na ovaj način. Mi smo zabili osam golova u posljednje dvije utakmice, ali smo dobro radili u posljednje četiri godine. Stvari će doći zajedno, ali moramo nastaviti, moramo dati sve od sebe u srijedu, kao i danas, tako da ćemo imati veće šanse za pobjedu u igri."

Cristiano Ronaldo

"Možda je to savršen tjedan za njega, već sam rekao da moramo biti pažljivi s njim, a ja ću to ponoviti jer znam koliko je ambiciozan. Ponekad ne postiže i nije sretan, ali uvijek morate biti oprezni s njim."
 
Pohvala za one s manje vremena za igru

"Sretan sam svima koji su nastupali. Najvažnija stvar je da su svi usredotočeni i misle da kad imaju priliku igrati, oni moraju iskoristiti priliku, kao što su to učinili danas. Važno je za trenera, uvijek ćemo pomagati svima i svi igrači koje imam su dobri nogometaši."
 
Vallejo

"Dolazi s nama u Abu Dhabi, imao je sjajnu igru ​​i uvijek je spreman, uvijek dobro trenira".
 
Varane i Bale

"Oni će putovati s nama i vidjet ćemo kako stvari idu od jednog do drugog dana, u utorak će trenirati i vidjet ćemo što možemo učiniti."