Real Madrid želi dovesti štopera, tri imena našla su se na listi

Jedan od trojice je Nicolas Otamendi, igrač Manchester Cityja


Još uvijek nije pronađena zamjena za iskusnog Portugalca koji je napustio Real Madrid.

Pepe je prošlog ljeta napustio Real Madrid, a karijeru je nastavio u prvaku Turske, ekipi Bešiktaša.

Raphael Varane je odmah preuzeo njegovo mesto u timu, a očekivalo se da bi korektnu alternativu štoperskom tandemu mogao da pruža Jesus Vallejo, koji se vratio u kraljevski klub sa posudbe iz Frankfurta.

Ipak, ekipa Real Madrida ne blista u dosadašnjem toku sezone, često primaju golove, pa je uprava riješila da pojača konkurenciju u zadnjoj liniji.

Zidane je svjestan da mu je potreban čovjek koji će ravnopravno konkurisati sa Ramosom i Varaneom, a prema informacijama španskih medija tri imena našla su se na toj listi.

U pitanju su Aymeric Laporte (Atheltic Bilbao), Nicolas Otamendi (Manchester City) i brat novog fudbalera Reala Thea Hernandeza, Lucas, koji igra za Atletico Madrid.

Nije definisano koliko bi novca Real morao da izdvoji za potpis bilo kojeg od ova tri fudbalera, prema njihovoj vrijednosti, najjeftinija opcija bio bi Lucas Hernandez koji se procjenjuje na 15 miliona eura, Laporte je za 10 miliona skuplji, dok se vrijednost štopera Manchester Cityja procjenjuje na 30 miliona eura.

Objavi komentar

0 Primjedbe