De Gea: "Isco može postati jedan od najvećih"

Golman Manchester Uniteda i španske reprezentacije David de Gea vjeruje da bi Isco mogao postati jedan od najvećih fudbalera svih vremena. 

David de Gea nahvalio Isca


Isco igra u životnoj formi kako u Real Madridu, tako i u nacionalnom dresu, što je i potvrdio sjajnom utakmicom u subotu protiv Italije u kojoj je postigao dva gola.

Golman Manchester Uniteda David de Gea mišljenja je da najbolje od Isca tek dolazi i da nije iznenađen onim što pruža.

"Lično poznajem Isca godinama, tako da za mene nije iznenađenje ono što radi. Gledao sam ga kako radi zaista nevjerovatne stvari tako dugo tako da ni ljudi ne bi trebali biti iznenađeni time. Igra na visokom nivou i radi nevjerovatne stvari na terenu duže vremena. On je na najvećem nivou i to je sjajno za ekipu. Nadam se da će nastaviti napredovati. Imajući u vidu njegov karakter. postat će jedan od najvećih"; rekao je de Gea.

Poređenje Isca i Inieste

Na pitanje novinara da uporedi Isca sa Iniestom, de Gea je rekao kako ne voli upoređivati različite igrače.

"Lično ne volim upoređivati igrače. Nema sumnje da su obojica igrači vrhunskih kvaliteta, ali svaki od njih ima svoj način interpretiranja fudbala i igre, čak iako su možda slični. Isco je u proteklim godinama pokazao svoj talenat. Postigao je dva pogotka protiv Italije i bio nevjerovatan. Njegova uloga u timu postaje sve dominantnija, ali smo od ranije znali za šta je sposoban. Za nas, imati igrače poput Isca ili Andresa koji su sposobno koristiti svoje vještine i mogućnosti u svrhu tima, pravo je zadovoljstvo", zaključio je de Gea.