Zinedine Zidane: "Igrači su gladni, žele trofeje i to je tajna našeg uspjeha"

Trener Real Madrida se obratio se medijama nakon osvajanja UEFA Superkupa.

Zinedine Zidane je razgovarao sa novinarima nakon utakmice UEFA Superkupa

Real Madrid je u Skoplju u okviru UEFA Superkupa savladao Manchester United rezultatom 2:1, a sam trener Kraljevskog kluba istekao je da veoma sretan zbog novog trofeja.

"Sretan sam zbog trofeja i svojih igrača. Puno su radili tokom ovih mjesec dana i zaslužili su da osvoje ovaj trofej.", rekao Zinedine Zidane.

"Znamo da imamo puno talenta i da se s težim radom možemo postići sjajne stvari. Vrlo smo gladni, uvijek želimo više. Bilo je gotovo savršena izvedba. Prva polovica bila je fantastična, a potom smo se malo trudili na kraju drugog. Pokazali smo velik karakter i glad."

"U svlačionici je bila sjajna proslava, to je normalno, nikada se ne umorimo od pobjede. Kontrolirali smo stvari gdje su jaki, kao što su duge lopte, visoke lopte. Pritisnuli smo visoko i nismo im dopustili da igraju. Ukupna predanost momčadi također je presudna."

Real Madrid za nekoliko dana očekuje utakmica u okviru Španskog Superkupa, a Zidane ne krije da se već o tome razmišlja.

"U mislima smo već na narednoj utakmici. Očekuje nas dvije veoma teške utakmice, protiv sjajnog rivala", zaključio je trener Real Madrida.