Sergio Ramos navijačima: "Nemojte zviždati Piqeu"

Sergio Ramos i Gerard Pique poznati su po tome što često vole preko medija da prozivaju jedan drugog, a igrač Barcelone zna i da pretjera. 

Sergio Ramos poručio navijačima da ne zvižde Gerardu Piqeu

Svaki El Clasico krene i završi s prepucavanjima Sergija Ramosa i Gerarda Piquea u španskim medijima ili društvenim mrežama, zna se ko uvijek zakuha.

Jasno je da je Sergio Ramos jedan od najomraženijih likova u Barceloni, dok je Gerard Pique sigurno najomraženiji kod navijača Real Madrida, neki smatraju da Pique uvijek sve počinje.


Ipak, kapiten kraljevskog kluba odlučio je da malo smiri strasti, ne želi da se pogorša njihov odnos.

Ramos je pred utakmicu selekcije Španije koja se igra na Santiago Bernabeu dao zanimljivu izjavu koja je iznenadila špansku javnost. Defanzivac Real Madrida je poručio da navijači ne trebaju zviždati Piqueu ili bilo kojem igraču, te da moraju pokazati poštovanje prema njima.

"Prema Piqueu ili bilo kojem igraču navijači trebaju pokazati poštovanje. Rekao sam navijačima da moraju nama pružati podršku, jer mi tako igramo najbolje. Ne trebaju mu zviždati, nam da će ovo iznenaditi mnoge, ali očekujem da prihvate ono što želim da kažem", rekao je Ramos.

Sergio Ramos je ovom izjavom želio da navijači budu ujedinjeni pred utakmicu sa reprezentacijom.