Najava 37. kola La Lige: Real Madrid - Sevilla

Večeras se opraštamo od bijelih na Santiago Bernabeu u prvoj od tri preostale utakmice u njihovoj utrki za naslov prvaka u La Ligi.

La Liga: Real Madrid - Sevilla

Večeras gledamo utakmicu između Real Madrida i Seville, prva od tri najvažnije utakmice za naslov prvaka i borba sa Barcelonom. Utakmica se igra od 20:00 sati na Santiago Bernabeu.

Samo još tri utakmice dijele Real Madrid do glavnog cilja, a Barcelona koja ih prati ima još dvije utakmice.

Utakmica protiv Seville večeras će biti zadnja na njihovom stadionu Santiago Bernabeu ove sezone, jer ostale dvije utakmice se igraju u gostima. Ovo će biti ključna sedmica za bijele.

Utakmica koja je odgođena protiv Celete igra se u srijedu, prije posljednje utakmice sa Malagom.

Utakmica na Sanchez Pizjuan: Sevilla 2-1 Real Madrid

U prvoj ligaškoj utakmici protiv Seville na Sanchez Pizjuan stadionu, domaći su slavili rezultatom 2-1, a golove su postigli Ramos autogol i Jovetić za Sevillu, a za Real je postigao Ronaldo iz penala.

Prosječan broj golova između ove dvije momčadi u zadnjih 5 utakmica je 4.2. Sevilla zabija najmanje jedan gol u zadnjih 4 utakmica.

U posljednje četiri međusobne utakmice između Real Madrida i Seville u La Ligi, oba tima imaju dvije pobjede i dva poraza.

Danas na utakmici za Real neće biti povrijđenih Garetha Balea, Carvajala i Pepea, a za Sevillu neće biti Sarabia zbog žutog kartona, Carrico, Fernandez i Mariano zbog povreda.

Najava: Real Madrid - Sevilla | Nedjelja, 14. maj u 20:00 sati na Santiago Bernabeu