Svi su na Santiago Bernabeu dobili zvižduke osim Keylora Navasa


Real Madrid je porazom od Betisa (0:2) završio katastrofalnu sezonu.

Kraljevi su ostali bez trofeja, a klub je odigrao jednu od najlošijih sezona u historiji.

Navijači Reala su itekako bijesni. Jasno je to bilo u današnjoj utakmici protiv Betisa, kada su čak domaći navijači pozdravili drugi gol gostiju iz Seville.

Nije to bilo sve. Svaki kontakt sa loptom bilo kojeg fudbalera Reala ispraćen je zvižducima, a samo je jedan čovjek prošao bez uvreda i dobacivanja sa tribina.

To je sjajni kostarikanski golman Keylor Navas. Njemu su navijači Kraljeva, barem oni koji su ostali do kraja meča, uputili velike ovacije i samo su prema njemu iskazali velike simpatije i ljubav.

Lako bi se moglo desiti da je ovo bio posljednji meč za Kostarikanca na golu kraljevskog kluba. Najavljuje se mogućnost njegovog odlaska, a ako se to ispostavi kao tačno, otišao je iz kluba nagrađen velikim ovacijama.

Navas je pet godina član Reala. Stigao je iz Leventea nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine, gdje je briljirao i ispostavio se kao veliko pojačanje.

Samo u prvoj i posljednjoj sezoni nije bio broj jedan na golu. Omiljen je kod trenera Zinedinea Zidanea, ali čini se kako će ovog ljeta napustiti klub.

Ukupno je za madridskog velikana odigrao 162 utakmice i osvojio je apsolutno sve.

Objavi komentar

0 Primjedbe