Zašto će Jović biti idealno pojačanje za Madrid?!


Otkako je prošlog ljeta otišao Cristiano Ronaldo, Real Madrid uporno traži njegovog nasljednika, igrača koji će konstantno zabijati golove. Benzema je ove sezone postigao njih 30, ali on jednostavno ne može sam vući cijelu momčad kroz tri različita natjecanja.

Ključ za povratak Los Blancosa u vrh europskog i španjolskog nogometa biti će dovođenje golgetera, koji će se dobro nadopuniti s Benzemom i s njim podijeliti golove tijekom sezone. To će po svemu sudeći biti Luka Jović. Srpski napadač je ove sezone prava senzacija u Frankfurtu gdje je zabio 25 pogodaka u Bundesligi i Europskoj ligi.

On pokazuje neke naznake da bi u budućnosti mogao biti veliki strijelac na najvišoj razini u ovom sportu. Jer ipak je riječ o napadaču koji po susretu ima 3.3 udarca prema golu (2.5 u okvir). A to znači da se idealno postavlja u protivničkom 16-ercu te da će iskoristiti skoro svaku loptu koju tamo dobije od svojih suigrača.

Iako sustav s dva napadača u zadnje vrijeme i nije bio tako popularan u Kraljevskom klubu, dolaskom Jovića to bi se moglo promjeniti. On bi bio idealan partner za Benzemu, koji uvijek odvlači jednog ili dva igrača te stvara prostor svojim suigračima pred golom. Uz to, Francuz je s Ronaldom pokazao da voli imati društvo u napadu jer mu golovi nisu najvažniji.

Kada smo već kod Benzeme, on je jedan od najkreativnijih napadača na svijetu u ovom trenutku. Naime, on po susretu u prosjeku ima 1,4 ključna dodavanja. Dok ne treba ni spominjati to da Madrid u ovom trenutku uopće nema napadača koji može pratiti Karima.

Jović ima samo 21 godinu i definitivno bi bio sjajna kupovina kluba. Ukoliko se Zidane odluči na igranje s dva napadača, Luka bi imao dosta toga za naučiti od deset godina starijeg Benzeme i vjerojatno će biti njegov nasljednik.

Objavi komentar

1 Primjedbe