Šta bi Figo morao uraditi da nije potpisao za Real?


Jedan od najkontraverznijih transfera u historiji fudbala realizovan je skoro prije dva deseteljeća. Na ljeto 2000. godine za 60 miliona eura Luis Figo je iz Barcelone prešao u Real Madrid.

Legendarni Portugalac je u razgovoru za špansku emisiju Universo Valdano govorio o samom prelasku u kraljevski klub te o klauzuli u ugovoru koja bi ga skupo koštala.

"Stvari su postale ozbiljne sve dok nisam postigao dogovor s kandidatom za predsjednika Reala. Onda su mi rekli da nisam potpisao za Real morao bih platiti godišnje ulaznice za stadion Santiago Bernabeu za jednu sezonu. Tu klauzulu je potpisao moj agent. O tome nisam znao ništa", rekao je Figo.

Jedan od razloga zašto je svojevremeno najbolji igrač Evrope odlučio napustiti Barcelonu je bilo i nepovjerenje u tadašnjeg predsjednika Gasparata koji mu je kako kaže "mogao obećati i mjesec", ali mu nikad nije vjerovao.

Figo se u Realu zadržao narednih pet godina, a 2001. godine je igrajući za ovaj klub osvojio i Zlatnu loptu. Osim za dva najveća španska kluba još je igrao za Sporting i Inter.

Objavi komentar

0 Primjedbe