Paco Llorente je čovjek s nekoliko riječi i od svoje braće najtiši, ali kad se osjeća dužnim govoriti i intervenirati, njegove riječi imaju mjesto.

Marcos, njegov sin, to dobro zna i uvijek će se sjetiti četiri riječi koje su mu pomogle prije nego što je napravio veliki podvig u Real Madridu.

Sada je Španac u potpunosti usredotočen nakon što je postigao svoj prvi profesionalni gol u finalu Svjetskog klupskog prvenstva, a njegovi suigrači znaju bolje nego bilo tko drugi koliku je predanost i profesionalnost pokazao.

Trebalo mu je godinu i pol dana da odigra pet utakmica zaredom, nešto što svaki Madridista zna da igrač mora pokazati svoju vrijednost u prvoj momčadi, a za to vrijeme nije bilo ni jednog treninga u kojem nije dao sve od sebe.

Te četiri riječi koje su ga zadržale, usvojene su kao moto.

"Težak posao, mirna savijest", su riječi koje mu je njegov otac govorio.

Mjeseci su prošli za Llorentea, a on je nastavio davati sve od sebe na treningu bez da mu se pruži prilika.

Marcos je slušao oca i nikad nije odustajao, unatoč tome što nije imao prilike kod Zinedinea Zidanae, a zatim Julena Lopetegija, čak ni kad je Casemiro trebao biti zamijenjen. Čak i pod vodstvom Solarija, Llorente se isprva borio.

Solari je shvatio svoju grešku i ispravio je u Rimu, a od tada je Llorente uživao u nezaboravnom mjesecu koji je okrunjen golom u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Nema više sumnje u njegovu sposobnost, on je igrač iz Real Madrida i ovo Svjetsko klupsko prvenstvo uvijek će biti zapamćeno kao njegovo.