Ovo mogu da smisle samo u Kataloniji, nemaju novac, hoće da "navuku" Real Madrid!


Kada se sračuna, transfer je misaona imenica. Ali, to ih ne sprječava da pale vatru...

Dok se zakuhavaju priče o Neymaru, naravno da je morao da se oglasi i Guillem Balague koji je kao i uvijek, prema sopstvenoj tvrdnji, najpouzdaniji izvor kada su Katalonci u pitanju.

On tvrdi da od povratka Neymara nema ništa.

"Možda je to njegova želja, ali Barcelona nema taj novac, a ni potrebu da ga dovede. Moraju da kupe pojačanja na drugim mjestima, pokušavaju da ubijede Matthijs de Ligta koga želi i Juventus, ali i da dobiju bitku sa Guardiolom oko De Jonga", kaže Balague.

Zašto katalonski mediji pišu o povratku.

"Odgovara im, kako bi navukli Real da plati više. Jer, Perez ostaje pri tome da mu je Neymar potreban. Teško će to ići, PSG će svakako, ako bude morao, prije prodat Neymara od Mbappea, a za Real, to je marketinški potez", tvrdi Balague.

On dodaje da u Madridu smatraju da Ronaldov i Messijev kraj vladavine u marketinškom smislu postavlja Neymara na tron i da je sa te strane njegova kupovina prioritet.

Što se Barcelone tiče, problem je i u primanjima Brazilca, čak i ako ih smanji na 25 miliona, dakle odrekne se 10 po sezoni, to je previše, bruto to znači oko 50 miliona godišnje, računajući i obeštećenje, Barcelonaa bi morala da utroši između 400 i 500 miliona da vrati Neymara.

U situaciji u kojoj je klub, oni to ne mogu da monetizuju, pa je čitava priča nategnuta, iako Meesi radi u Neymarovu korist, odnosno glavni je "advokat" njegovog povratka na Camp Nou.

Objavi komentar

0 Primjedbe