Real bi navodno razmotrio ponudu za nezadovoljnog Andalužanina, a sa druge strane su spremni apsolutno na sve kako bi ga se domogli...

Real Madrid ne vjeruje Iscu.

Dok je u reprezentaciji nezamjenjiv, Andalužanin je u stalnom limbu između prvog tima i klupe, od dolaska Solarija je zakucan među rezervama, odigrao je samo 14% mogućih minuta.

To novi trener pravda činjenicom da je Isco imao operaciju slijepog crijeva, da nije spreman, ali fudbaler smatra drugačije. 

Igrao je protiv Barcelone u posljednjoj Lopeteguijevoj utakmici, imao najviše loših pasova i izgubljenih lopti od svih igrača na terenu, što je pojačalo pritisak.

Isco je imao problem i sa Zidaneom, smatrao je u jednom trenutku da Francuz pravi tim na osnovu veličine transfera, a ne zalaganja na treningu. Na kraju je na neki način pobijedio, istisnuo je Balea iz tima.

Ali, statistika ne laže.

Naime, Isco je od dolaska iz Malage zamijenjen u 66% mečeva koje je počeo kao starter, samo 62 utakmice je završio.

Ako ne dobije šansu, a to zavisi od toga hoće li Real nastaviti da pobjeđuje, jer sada Ceballos ima prednost, kao i Asensio i Isco bi mogao da zatraži prodaju. I jedan i drugi su na meti Juventusa, ali engleski klubovi mogu mnogo više da plate.

Priča se da bi, u slučaju da Real želi da razmotri ponudu, Pep Guardiola platio za Isca oko 150 miliona eura i srušio sve rekorde Manchester Cityja i Premier lige kada su kupovine igrača u pitanju.

Navodno bi Katalonac žrtvovao par fudbalera, prije svih Gundogana i Sanea, kako bi doveo španskog plejmejkera, koga je želio i u Bayernu, ali je Real tada bio brži i doveo Isca.