Tko će braniti protiv Seville?


Najbolji golman na svijetu ili najbolji golman u Europi?!

To je odluka koju će morati donijeti Julen Lopetegui prije utakmice na Estadio Ramon Sanchez Pizjuanu.

I da, Julen se definitivno osjeća privilegirano jer niti jedan drugi trener nema ovakav luksuz na golmanskoj poziciji kao on.

Ali uz to, niti jedan drugi trener nije toliko na mukama kao Lopetegui jer za svaku utakmicu mora odabrati ili Keylora Navasa ili Thibauta Courtoisa.

Tokom posljednjih mjesec dana, njihovi nastupi su samo povećali "probleme" Julena Lopeteguia.

Na kraju osmog mjeseca Keylora Navas je dobio priznanje za najboljeg golmana u Europi, a mjesec dana poslije Courtois je proglašen najboljim vratarom Svijeta.

Iako i jedan i drugi imaju izuzetno velika priznanja, njih dvojica u Sevillu putuju zajedno, a niti jedan ni drugi ne znaju koji će od njih igrati.

Nekako se nakon utakmice protiv Leganesa činilo kako će Courtois braniti tokom La Lige, ali Lopetegui sa svojim izjavama na svakoj press konferenciji i dalje ne želi odgovoriti koji je od njih dvojice prvi golman.

 "Kada donesete odluku, tada vidite sve što je igrač iskusio i što misli, a isto vrijedi i za trener, pa i za komentatora. U pogledu golmana mi imamo jednostavna rješenja jer uz dvojicu spomenutih imamo i Kiku." - rekao je Lopetegui.

I danas je točno 50 dana prošlo kako je famozno natjecanje za prvog golmana na golu Reala počelo jer je prošlo točno 50 dana kako je Real Madrid od Chelsea-ja kupio Courtoisa.

No Navas je tu i on se nešto pita, iako sada golmanska jedinica više nije isključivo samo njegova.

Do sada je Navas nastupio u 4 utakmice od početka sezone, a Belgijanac u tri i sve tri su bile u sklopu LaLige.

Taj trend bi se mogao nastaviti, Courtois bi mogao nastaviti braniti u sklopu LaLige, a Keylor Navas u sklopu Lige Prvaka jer je protiv Rome pokazao koliko je on zapravo odličan golman.

No sada je na redu utakmicu u sklopu Primere i vjerojatno će večeras ponovno nastupiti Courtois. No unatoč tom, vjerujemo kako će neki od pratitelja ovog trenda jedva dočekati utakmicu protiv CSKA u Ligi Prvaka kako bi vidjeli tko će braniti u tom ogledu i je li ovo zaista skripta Julena Lopeteguia.

Unatoč bespoštednoj borbi koju ova dvojica golmana vode za prvo mjesto, obojica konstantno primaju pohvale.

 "Courtois je jako dobar i ja sam jako sretan zbog njega što je dobio nagradu za najboljeg golmana 2018. godine." - rekao je izbornik Belgije Roberto Martinez.

 "On prolazi kroz odlično razdoblje sa snažnom željom da osvaja titule i nadamo se da će tu želju prenijeti i na reprezentaciju Belgije."

Objavi komentar

0 Primjedbe