Cristiano Ronaldo i Lionel Messi osvajaju Zlatnu loptu od 2008. godine. Možemo reći da je ta nagrada deset godina bila njihova, ali izgleda da bi ju uskoro mogao preuzeti netko drugi.

Messi i Ronaldo su na isti dan ispali sa Svjetskog prvenstva, a na kraju se stječe dojam da njihove ekipe nisu imale vođu. Portugal i Argentina su trebali najbolje igrače na svijetu, ali oni se nisi vidjeli na terenu. A možemo reći da su sada obojica propustili priliku da osvoje Svjetsko prvenstvo. Na idućem, koje se igra u Kataru 2022. godine Ronaldo će imati 37., a Messi 34 godine. Tada će moći igrati, ali ne i dominirati kao sada.

Obojica su podbacila u Rusiji na Mundijalu te sada možemo reći da je i utrka za Zlatnu loptu potpuno otvorena. Po prvi put nakon dugo godina postoji šansa da ovaj trofej osvoji netko tko se ne zove Cristiano ili Lionel. Mbappe, Neymar ili neki španjolski igrač? Ima puno imena o kojima možemo pričati.

Obojica su imali sjajne sezone u klubovima, završili su ih s trofejima. Messi je uzeo ligu i kup, a Ronaldo Ligu prvaka. Međutim, rano ispadanje na Svjetskom prvenstvu će sigurno utjecati na odabir najboljeg nogometaša na svijetu.