Real Madrid 1-1 Atletico Madrid: 5 stvari koje smo naučili



Golovi u drugom poluvremenu od Cristiana Ronalda i Antoine Griezmanna značili su podjelu bodova u nedjeljnom madridskom derbiju.

Na kraju, bilo je frustracija za Real Madrid i tiho zadovoljstvo Atletica u posjeti na Bernabeu.

Za razdoblja ove utakmice, Atletico Madrid se trudio da ne primi gol od Real Madrida, ali primili su jedan, međutim su postigli i tako uzeli jedan bod iz utakmice, bilo je to jako dobro za njih.

Obje ekipe imale su šanse za pobjedu u utakmici, iako je Real Madrid imao mnogo više šansi jer s dva put pogađali prečku, dosta sreće je bilo. Ipak, nije bilo nikakvog načina da se savlada Atletico.

Evo pet stvari koje smo naučili iz zabavnog madridskog derbija:

1. Zidaneu je prioritet Liga prvaka

Došlo je do razočaranja nakon završetka utakmice, ali i osjećajem da ovo nije najvažnija utakmica za Real Madrid ovog tjedna. Činilo se da je Zidaneov fokus u određenoj mjeri bio srijeda navečer, kada je njegova momčad domaćin Juventusu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Real Madrid ima prednost od 3-0, ali ne treba još razmišljati o tome da su prošli u polufinale jer se igra uzvratna utakmica i svašta može da bude ukoliko krene loše za Real, ali teško da će doći do toga.

Zidaneov prioritet je još jedan naslov Lige prvaka, a kako bi to postigao izgleda da se La Liga mora zanemariti.

Isco i Luka Modrić ostali su na klupi i ušli kao zamjene protiv Atletica. Ronaldo je u međuvremenu bio zamijenjen u drugom poluvremenu, jasan znak da je Zidane imao jedno oko na srijedu.

2. Prednost Atletica u utrci za drugo mjesto u La Ligi

Atletico će zauzeti veliko zadovoljstvo nad svojim snažnijim, profitabilnijim i slavnijim susjedima, čak i ako su neki od načina da osvoje naslov.

Nakon sporog početka, kako u zemlji tako i u Europi, Diego Simeoneova ekipa impresivno je odgovorila. Atletico je dosljedno nastupao od druge polusezone i izgledaju sve više kao da će biti nagrađeni s drugom pozicijom u La Ligi.

Utakmica na Bernabeu ostavlja ih četiri boda ispred Real Madrida i preostalo je još sedam utakmica do kraja.

To bi, zajedno s potencijalnim uspjehom u Europi, predstavljalo impresivnu sezonu za Atletico.

3. Navas i Oblak se ističu

Ovo je utakmica u kojoj su oba golmana pokazala svoju vrijednost. Keylor Navas i Jan Oblak nedvojbeno su bili izvrsni s odbranama na Santiago Bernabeu.

Jan Oblak je imao dvije odlične odbrane nakon šuteva Cristiana Ronalda. Slovenac je također nastavio da brani sjajno i u drugom poluvremenu, Sergio Ramos je izveo odlično slobodnjak i išlo je ispod prečke, ali golman Atletica je odbranio.

Navas je, u međuvremenu, u prvom poluvremenu odbranio šut Diega Coste. I u drugom poluvremenu, gotovo odmah nakon Griezmannovog gola, Kostarikanac je uz dosta napora skinuo udarac Kokea.

Na drugi dan, možda s različitim golmanima na terenu, moglo je biti više golova između ove dvije momčadi.

4. Ronaldo nastavlja sa postizanjem golova

Cristiano Ronaldo je postigao vodeći gol za Real Madrid nakon asistencije Garetha Balea.

Ovaj gol je samo još jedan koji je dodao na listu. Ronaldo je sada postigao 19 golova u posljednjih 10 utakmica La Lige i ne pokazuje nikakve znakove usporavanja.

U drugom poluvremenu nakon postignutog gola, Zidane je odlučio izvaditi ga iz igre i tako odmoriti za utakmicu protiv Juventusa u Ligi prvaka.

5. Griezmann nastavlja seriju postizanja golova za Atletico

Atletico je trebao odgovor koji je zaostajao, a Griezmann ga je pružio. Francuz, koji je bio izvrsan u drugom poluvremenu, ponovo je postigao gol na Santiago Bernabeu.

Na dan kada je Costa bio neobično ponižen i bez njegove uobičajene neobuzdane agresije, Griezmann se istaknuo kao Atleticoov vrhunski napadač.

Možda nije iznenađenje: Griezmann je postigao bar po jedan gol na posljednje tri utakmice na Santiago Bernabeu i tresao mrežu protiv Real Madrida u svakoj od posljednjih šest sezona.

Slažete li se s našom procjenom? Napišite nam u komentar...

Objavi komentar

0 Primjedbe