Cristiano Ronaldo - Robert Lewandowski: Tko daje više golova?



Dva najbolja europska napadača u nekoliko posljednjih godina večeras igraju jedan protiv drugog u europskom Clasicu.

Duel između Real Madrida i Bayerna odlučivat će jednim dijelom i raspoloženost Portugalca, odnosno Poljaka.

Ronaldo golove postiže iz zabave, definitivno ga možemo nazvati strojem za golove, te drži sve rekorde u tom segmentu u Ligi Prvaka, dok se Poljak bori s Messijem, Salahom i ostalom kompanijom za Zlatnu Kopačku.


Iako je ove godine prilično loše počeo sa zabijanjem, Ronaldo se vratio u formu i ponovno je postavio statistiku koju i može postaviti samo on.

Naučio je na koji način treba tempirati formu kako bi ovu samu završnicu sezone dočekao u najboljoj mogućoj formi.

U ovom trenu ne možemo pronaći niti jednu utakmicu u kojoj Portugalac nije postigao pogodak. Njegov niz postignutih pogodaka definitivno ulazi u povijesne knjige Lige Prvaka, Zidane ga je proglasio jedinstvenim, a njegova statistika kaže: 42 pogotka u 39 utakmica.

Njegov postotak je mnogo bolji od lidera za Pichichi Messija (40 pogodaka u 50 utakmica), ali i od lidera za Zlatnu Kopačku Mohameda Salaha (41 pogodak u 46 utakmica).

I tako je Lewandowski jedan od rijetkih u Europi koji može Ronalda pogledati izravno u lice. Igrač Bayerna je postigao 28 pogodaka u Bundesligi u isto toliko utakmica, te je najbolji strijelac u zemlji.


I njegove brojke u Ligi Prvaka su jako dobre, ali prilično daleko od Ronaldovih.

Pet pogodaka u 9 nastupa u pogledu Europe su vrhunske brojke za svakog vrhunskog napadača, no svi oni se gube u omjeru s Ronaldom.

Ono što bi svakako bilo interesantno u ovom pogledu vidjeti je Lewandowskog u Real Madridu.
A sjetimo se kako je sve počelo od onog trena kada je postigao 4 pogotka protiv Mourinhovog Reala. Glasine se od tog trena ne stišavaju, a ovog momenta su najjače!

Objavi komentar

0 Primjedbe