5 nevjerojatnih rekorda iz nedjeljnog madridskog derbija



Svi rekordi i prekretnice postignute su u derbiju između Real Madrida i Atletico Madrida koji je završio rezultatom 1-1.

Unatoč dobrim šansama za Real Madrid, a bilo je i za Atletico možda dvije ili tri, na poluvremenu su obje ekipe otišle bez postignutog gola. No, Cristiano Ronaldo je ubrzo u drugom poluvremenu postigao gol za vodstvo kraljevskog kluba i tako je postigao gol na desetoj utakmici za redom. Izgledalo je da će Los Blancosi dobiti utakmicu jer su čitavo vrijeme dominirali, ipak Griezmann samo nekoliko minta kasnije donosi Atleticu izjednačenje i na kraju ostaje rezultat 1-1.

Evo nekoliko fantastičnih statistika iz madridskog derbija:

1. Ronaldo postigao 650. gol u karijeri


Portugalska zvijezda ponovno je postigla gol i tako je zapisao 650. gol u karijeri za klubove i reprezentaciju Portugala, sve to je ostvario u 905 odigranih utakmica, vrlo je malo igrača koji mogu ovako nešto napraviti. 81 gol je postigao za reprezentaciju Portugala, a 569 u klubovima, od kojih je 446 došlo samo u Real Madridu!

2. Atletico Madrid bez poraza na Santiago Bernabeu posljednjih pet ligaških utakmica


Santiago Bernabeu nije lako mjesto za posjetiti. Osim ako se vaše ime jednostavno dogodi da bude Atletico Madrid. Ekipa Diega Simeonea je produžila brojku od pet utakmica bez poraza u La Ligi na Santiago Bernabeu.

3. Cristiano Ronaldo je prvi igrač koji je postizao po +40 golova u 8 uzastopnih sezona


Cristiano Ronaldo je jedini igrač koji je to učinio. Nakon što je stigao u Real Madrid 2009. godine, od tog trenutka najbolji igrač na svijetu počinje postizati mnogobrojne golove. Ipak, samo je njegova prva sezona završila sa 33 gola postignuta, ali poslije je sve išlo preko 40 golova po sezoni.

4. Griezmann postiže gol u trećoj uzastopnoj utakmici na Santiago Bernabeu u La Ligi


Samo četiri minute nakon što je Ronaldo postigao gol za vodstvo, Griezmann je donio remi svome timu. U trećoj sezoni za redom, Francuz postiže gol na Santiago Bernabeu u ligi, nešto što nikome nije pošlo za rukom već mnogo godina.

5. 500 ligaških golova u madridskom derbiju


El Madrileño ne obećava mnogo golova, ali s dva gola postignuta u jučerašnjoj utakmici došli smo do brojke od 500 postignutih golova u madridskom derbiju u La Ligi. Cristiano Ronaldo je bio taj igrač koji je postigao 500-ti gol između ove dvije ekipe u La Ligi.

Objavi komentar

0 Primjedbe