Više nema dileme, Real Madrid pobijedio PSG i dogovorio transfer ljeta!



Dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo.

Kako prenose evropski mediji, poljski reprezentativac Robert Lewandowski, pristao je da na ljeto pojača redove "kraljevskog" kluba!

Bivši napadač Borussije iz Dortmunda je nedavno za svog agenta postavio Pinija Zahavija, kako bi pokušao da izdejstvuje odlazak iz redova Bayerna.

To dovoljno govori o tome koliko je Poljak riješio da napusti Allianz Arenu nakon tekuće sezone, a kako Mundo Deportivo prenosi Zahavi je nakon serije sastanaka sa desnom rukom predsjednika Reala, Florentina Pereza, Jose Angelom Sanchezom, konačno napravio pomak po želji poljskog internacionalac, pa su uslovi saradnje između njega i kluba iz Španije dogovoreni.


Real je tako najvjerovatnije odustao od angažovanja Neymara, koji je prethodnog ljeta napustio Barcelonu i pojačao PSG u rekordnom transferu teškom 222 miliona eura.

Los Blancosi su već neko vrijeme zainteresovani za sjajnog Brazilca, ali vlasnici francuskog kluba iz Katara smatraju da je Neymarov značaj mnogo veći od fudbalskog i nemaju namjeru da ga puste ni po koju cijenu.


Lewandowski je tako od starta bio daleko realnija opcija, za njegove usluge su interesovanje pokazali i PSG, Arsenal i Chelsea, ali je Poljak bio jasan da karijeru želi da nastavi u Madridu.

Sada mu je želja konačno i ispunjena, Zahavi je sa predstavnicima španskog giganta dogovorio uslove dvogodišnje saradnje, a postoji opcija da se ugovor produži i na još godinu dana.

Ostaje samo da se Madriđani dogovore sa Bayernom oko obeštećenja, nema sumnje da će Bavarci dobro zaraditi, ali je isto tako jasno da neće zatezati po svaku cijenu, kako je i njima jasno da je Poljak donio odluku i da se zasitio igranja u njemačkoj Bundesligi.

Objavi komentar

0 Primjedbe