Ovo je 5 najboljih strijelaca Real Madrida u La Ligi, a da nisu španjolci



Real Madrid je definitivno najpopularniji i najuspješniji klub na cijelom svijetu, a do takvih stvari mogli su doći samo pobjedama. Potom se podrazumijeva da kroz povijest za Real su golove postizali mnogi igrači. Od brazilskog Ronalda, pa sve do Cristiana Ronalda... Real je u svom rosteru uvijek imao samo najbolje igrače.

Iako su i njihovi domaći igrači imali veliku ulogu u igradnji povijesti kluba, Real se nikada nije libio potrošiti veliku sumu novaca za najbolje igrače na svijetu. Ronaldo, Ricardo Kaka, Zinedine Zidane, pa Figo... I još mnogi drugi, ta lista je poprilično dugača, toliko ikona na jednom mjestu!

No u ovom tekstu smo odlučili upoznati Vas sa strancima koji su postigli najviše pogodaka u dresu najboljeg kluba na svijetu, te tako upisati svoje ime u brojnim velikanima, koji su ikada igrali u klubu.

Pa s toga krenimo redom s igračima koji su u dresu Real Madrida postigli najviše pogodaka u sklopu LaLige:

5. KARIM BENZEMA


 - Francuski internacionalac drži petu poziciju na listi od 5 najboljih stranih igrača s najviše pogodaka u dresu Real Madrida u sklopu LaLige.

Karim Benzema je definitivno jedan od najtalentiranijih igrača svoje generacije, a sa svojim talentom je ostvaio trag u najboljem klubu na svijetu. Za Real je odigrao 266 ligaških utakmica u kojima je ubilježio 126 pogodaka.

Otkako je stigao u Real Madrid, Benzema je osvojio tri titule Lige Prvaka, zajedno sa tri titule UEFA Super Kupa, tri titule Svjetskog Klupskog Kupa, dvije titule španjolskog Super Kupa, dvije titule Copa del Rey i dvije titule LaLige.

Isto tako proglašen je u tri navrata za najboljeg francuskog igrača godine u 2011., 2012., te 2014. godini. Isto tako drži rekord za najbrži pogodak u Clasicu (postigao je nakon 21 sekunde).

4. FERENC PUSKAS


 - Mađar je proglašen za jednog od najboljih igrača u povijesti nogometa, a može se pohvaliti i s 4 titule uzastopno osvojene za najboljeg strijelca LaLige.

Ferenc Puskas je zabio 156 ligaških golova u 180 utakmica za Real Madrid. Osvojio je 4 nagrade Pichichija. Isto tako proglašen je najboljim strijelcem u 20. stoljeću 1995. godine na Internacionalnom okupljanju nogometne povijesti i statistike.

Puskas je toliko tog ostvario tokom svoje karijere tako da je i sama UEFA 2009. godine uvela nagradu Puskas Award, koja je dodjeljuje strijelcu najljepšeg pogotka u prethodnoj godini.

Ferenc Puskas je isto tako proglašen za najboljeg mađarskog nogomeaša u 20. stoljeću, a bio je osvajać i Ballon d'Silver.

3. HUGO SANCHEZ


 - Sa 167 pogodaka u 207 utakmica legendarni Meksikanac se našao kao treći na našoj listi. NJega se smatra za jednog od najvećih napadača ikad. On je bio u mogućnosti postizati nevjerojatne golove i s nevjerojatnom snagom razarati protivničke obrane.

Sanchez je u redove Los Blancosa došao 1985. godine iz Atletico madrida i tvorio je famozni Realov Quinita del Buitre (Emilio Butragueno, Manolo Sanchis, Martin Vazquez, Michel i Muguel Pardeza).

Nakon što je prešao u Madrid osvojio je pet uzastopnih titula LaLige (1985/86-1989/90). Uz to dodao je i tri španjolska Super Kupa, jedan Kup Kralja i jedan trofej UEFA Kupa. On je bio jedan od ključnih nogometaša, koji je stvarao ime Real Madrid u svijetu nogometa.

2. ALFREDO DI STEFANO


 - Na drugom mjestu na našoj ljestvici nalazi se isto tako jedan igrač, koji je Realu uvelike pomogao da postane najboljih klub na svijetu. Alfredo di Stefano postigao je 216 ligaških golova u 282 utakmice za Real Madrid.

Popularni "Saeta rubia" bio je snažan, brz, posjedovao je ogromnu tehničku sposobnost i bio je rođeni strijelac. Bio je poznat po svojoj izdržljivosti, taktičkoj prilagodljivosti, kreativnosti i viziji, pa je zbog toga mogao igrati gotovo bilo gdje na terenu.

Manje znana činjenica je ta da je RFEF u sezoni 1953. godine donijela statut da Argentinac može igrati i za Real Madrid i za Barcelonu, ali prvo je morao igrati u dresu Real Madrida. naknadno je predsjednik Barcelone odlučio raskinuti taj dogovor, tako da je di Stefano bio slobodan igrati samo za Real Madrid.

Zajedno sa 8 titula LaLige, osvojio je 5 trofeja Europskog Kupa, Kup Kralja i do dan danas je ostao najbolji strijelac Real Madrida u pogledu El Clasica.

1. CRISTIANO RONALDO


 - Po nekima najbolji igrač svih vremena, Cristiano Ronaldo nalazi se na mjestu broj 1 na ovoj listi i drži nevjerojatan omjer od 303 pogotka u 287 nastupa.

U Real Madrid je stigao iz Manchester Uniteda 2009. godine za tadašnji rekordan transfer iznos od 80 milijuna funti. Otkako je stigao u Madrid Portugalac je postao perfektan stroj za pogotke, te je do sada predvodio Real na putu do tri titule Lige Prvaka.

Portugalski internacionalac je do sada srušio sve rekorde po broju golova u Real Madridu, te se isto tako pozicionirao na mjesto najboljeg strijelca u povijesti Lige Prvaka/Europskog Kupa.

S dvije titule LaLige, dvije titule Copa del Rey, 3 titule Lige Prvaka, 3 titule Svjetskog Klupskog Kupa i dvije titule UEFA Super Kupa Cristiano Ronaldo je osvojio velik broj individualnih nagrada uključujući i 5 Ballon d'Or i kada svoje kopačke objsi o klin za njega će se moći reći kako je to bio najbolji igrač najboljeg kluba na svijetu u povijesti!

Objavi komentar

0 Primjedbe