Didier Deschamps je još jednom izostavio Karima Benzemu s popisa od 24 igrača, koje će kroz sljedećih 7 dana povesti na prijateljske oglede protiv Kolumbije i Rusije.

Za Benzemu, to je svakako jako težak udarac, pa je ovaj potez srezao ionako prilično mršave šanse da nastupi na Svjetskom Prvenstvu.

 "Neću lagati, jasno je da će većina od ova 24 igrača putovati na Svjetsko Prvenstvo." - rekao je francuski izbornik i tako doslovce naglasio da će svi ostali morati napraviti zaista spektakularne stvari ako žele u Rusiju na ljeto.

To za devetku Los Blancosa znači da nema gotovo nikakve šanse da nastupi za Francusku na Svjetskom Prvenstvu i doima se da Deschamps izostavlja Benzemu iz drugih, a ne samo iz sportskih razloga.

Od famoznog incidenta sa snimkom seksa u kojem je uključen i Mathieu Valbuena, Benzema nije zaigrao za Francusku, te je posljednji put bio pozvan u desetom mjesecu 2015. godine.

Iako je i predsjednik francuskog nogometnog saveza jasno rekao kako se Benzema može priključiti francuskoj momčadi, očigledno je da trenutni izbornik ima dosta stvari kontra Karima.

Čak i činjenica da je Lucas Hernandez pozvan govori koliko se nepoštenih stvari radi prema Karimu. Lucas je mjerilo lošeg ponašanja van terena, ali on je i dalje u planovima Deschampsa.

I dok Mourinho, Ancelotti, Benitez i Zidane sasvim pristojno prihvaćaju Benzemu, to nije slučaj s Didierom, koji očigledno ne želi narušavati neki svoj tretman unutar svlačionice francuske nacionalne vrste.

Tako će i narednih 7 dana Benzema provesti u unutarnjim postrojenjima na Valdebebasu kako bi ostao u formi i pitajući se što se ovog puta desilo da nije mogao na okupljanje reprezentacije.