Buffon: Messi je kompletniji igrač od "ubojice" Ronalda



Večeras će u Manchesteru snage u prijateljskoj utakmici odmjeriti reprezentacije Italije i Argentine, a uoči dvoboja se pred novinarima pojavio i legendarni talijanski vratar Gianluigi Buffon koji je "dobio zadatak" usporediti Lea Messija i Cristiana Ronalda.

"To su dva potpuno različita igrača", rekao je Buffon.

Obojica su najbolji strijelci u povijesti Barcelone, odnosno madridskog Reala, obojica su svoje momčadi vodili do europskih i nacionalnih titula. I nijanse razlikuju, odnosno dijele Messija i Cristiana Ronalda koje mnogi smatraju najboljim nogometašima svih vremena. Ali Buffon ima svog favorita.

"Messi je kompletniji jer se više spušta i sudjeluje u igri, ima bolju tehniku i pregled igre. Više je nalik "trequartisti", playmakeru, nego egzekutoru", pohvalio je Messija Buffon, a onda se prebacio na Cristiana Ronalda.

"Cristiano, možda zato što je malo stariji, postao je "ubojica" u kaznenom prostoru. U usporedbi s tim kakav je bio prije, više čuva energiju, ne izvlači se toliko na krilo, ne pokušava gurati loptu kroz noge suparnicima i ne izvodi nekakve posebne šuteve, ali s loptom u šesnaestercu može kreirati gol.

Objavi komentar

0 Primjedbe