Bayern Munchen mijenja filozofiju, da li je ovo nož u leđa Real Madridu?



Da li je ovo zamisliv scenario?

Bayern Munchen je sinonim za neodstupanja od svojih čvrstih poslovnih principa, zbog kojih možda rezultati i trpe prethodnih godina.

Posljednja Liga šampiona osvojena je 2013. godine, ali nije ni to toliki problem, koliko činjenica da je Bayern izgubio onu svoju snagu i ne predstavlja tim koji je svake godine konkurent za evropsku titulu.

Robert Lewandowski je na izlaznim vratima, Poljak je angažovao Pinija Zahavija upravo zbog činjenice da bi čuveni agent mogao da ga odvede u Real Madrid ili neki veliki klub.

Poljak želi da igra u timu koji svake godine može da napada Ligu šampiona, Bundesliga mu je navodno dojadila, pošto Bayern nema konkurenciju još od čuvenog Kloppovog Dortmunda.

Danas su stigle informacije da je Bayern već krenuo u potragu za novim centarforom, a plan je ni manje ni više nego Harry Kane.

Iako napadač košta preko 200 miliona eura, a dobro se zna da Bayern ne preplaćuje i nikada ne dovodi mega zvijezde, ukoliko ne promijeni filozofiju, mogao bi da oslabi u modernom fudbalu.

Harry Kane je također želja Florentina Pereza.

Marca piše da Bayern ima listu želja, a poslije Kanea, druga je Timo Werner, sjajni napadač Leipziga.

Werner ima 22 godine, briljira već dvije godine, postigao je 39 golova na 67 utakmica, a za reprezentaciju Njemačke već sedam na 10 nastupa.

Jasno je da je takav profil predodređen za Bayern Munchen, koji godinama unazad kupuje sve što valja u Nemačkoj.

Objavi komentar

0 Primjedbe