Zinedine Zidane nakon utakmice protiv Deportiva: "Svi smo trebali pobjedu"

Real Madrid je pobijedio svoju drugu uzastopnu utakmicu, ali, pored toga, pobjeda protiv Deportiva  ostavila je nevjerovatnu seznaciju u klubu, timu i navijačima. 

Zinedine Zidane je govorio o današnjoj pobjedi protiv Deportiva


Zinedine Zidane je analizirao pobjedu na konferenciji za novinare i pozdravio performanse svojih igrača. Pored toga, on je tražio od navijača da im ne zvižde.

"Rezultat je bio vrlo čudan, mislim da smo igrali veoma dobru utakmicu, mislim da smo razmišljali o meču uprkos 0-1, drago mi je za ovaj dan, na kraju nam je to bilo potrebno. Postigli smo golove."

"Znamo da možemo igrati u mnogim različitim formacijama, danas je bilo 4-3-3, a Borja je bio na vrhu napada, formacija nije ono što mi je najviše važno, to je nešto što ćemo promijeniti mnogo puta. To je stav, šanse dolaze i postižemo dosta golova, prošlo je dosta vremena od kada smo postigli sedam golova, srećan sam za sve, za golovesvih i za učinak cijelog tima, ovo je najvažnija stvar."

"Želim da uvijek imam svoje igrače na raspolaganju, kada nisu tu, nisam sretan, ali ovo je fudbal, postoje trenutci kada igrači budu povrijeđeni i morate misliti da svi dobro rade. Bale je dobro i dobro radi."