Budući napad Real Madrida: Četiri imena na listi

Bijeli klub će potpisati novog napadača koji će sljedećeg ljeta zamijeniti Benzemu. 



Cilj je postići dovođenje jednog od najboljih napdača u svijetu, a lista koju Real Madrid upravlja trenutno je ograničena na samo četiri imena.

Kane je velika želja, dok je Icardi najjednostavnija opcija. Također tu su Wernerova mladost i iskustvo Lewandowskog.

Željeni Harry Kane

Harry Kane je favorit Real Madrida zbog svoje mladosti i njegovog progresa. On je završio kao najbolji strijelac sa 56 golova 2017. godine, tako je oteo naslov Messiju i postao prvi igrač nakon borbe koje su držali Argentinac i Cristiano Ronaldo u posljednjih nekoliko godina.

U 24-oj godini  je kandidat da bude redovan na podijumu za Zlatnu loptu. Međutim, njegov veliki problem je što je Tottenham težak oko pregovora. Prošlost iskustva sa Danijelom Levijem, vlasnikom Spursa, u potpisima Balea i Modrić uzrokuje ozbiljne sumnje u Florentina Péreza i Joséa Ángela Sáncheza. Pored toga, operacija bi mogla da puca preko 200 miliona eura.

Icardi, najveća opasnost


U svakoj listi postoji lakša opcija od drugih i ovo je Mauro Icardi. Argentinac ima klauzulu od 110 miliona eura, pa čak i Inter bi trebalo da olakša njegovu prodaju ako se ne kvalifikuje u Ligu prvaka. Napadač Intera je bio omiljen za pojačanje napada na ovom zimskom tržištu, iako je odbijanje Zidanea zaustavilo operaciju. Sa šest mjeseci do sljedećeg tržišta, Real Madrid želi da traži druga imena sa više keša, iako to ne znači da Icardi nije tu. Njegovo kontroverzno okruženje, sa suprugom i predstavnikom Wandom Narom na čelu, i njegova ličnost izazivaju mnoge sumnje.

Werner, budućnost


Real Madrid prati Timo Wernera od prošlog ljeta. Njegova cijena je svega 50 miliona eura, brojka znatno ispod onog kod Kanea ili Icardija, a na sljedećem Svjetskom prvenstvu je nosilac nejmačke ekipe. Njihovi problemi u ušima zbog prekomjerne buke na nekim stadionima malo su ohladili interes, ali će ti mjeseci biti ključni za mjerenje njihove progresije. Dobar nastup u Rusiji mogao bi biti ključ koji bi otvorio vrata Santiago Bernabéua.

Lewandowski, iskustvo


To nije potpisivanje koje odgovara novoj tržišnoj strategiji Real Madrida zbog svojih godina, ali se na 30 godina smatra jednim od najboljih napadača u svijetu. Lewandowski bi doveo do stariješine, a bujeli klub bi ispunio san iz prošlosti. Poljski igrač je preferirao da potpiše za Bayern i odbio ponudu Florentina Péreza kada je bio u redovima Dortmunda. Poslednjih mjeseci napadača u bavarskom setu obilježili su sukob sa različitim liderima, a Bayern više ne zatvara priče o njegovom odlasku. Teško potpisivanje, ali ne i nemoguće.

Objavi komentar

0 Primjedbe