Florentino Perez spreman da aktivira "zimsku bombu"

U godini u kojoj su osvojeni gotovo svi trofeji, istovremeno su na površinu isplivale i sve loše strane Zidanovog Real Madrida.



Kraljevski klub je po prvi put u svojoj historiji u jednoj kalendarskoj godini osvojio pet trofeja, ali je 2017. Zidaneov tim ipak završio na neslavan način.

Real Madrid je osvojio Ligu prvaka drugi put u nizu i La Ligu poslije pet godina i superkup Španije nakon što su u oba meča savladali Barcelonu.

Poraz od najvećeg rivala rezultatom 0:3 na Santiago Bernabeu upalio je alarm i jasno stavio do znanja da je za neke igrače odzvonilo.

Na udaru je po ko zna koji put Karim Benzema i poslije još jedne blijede partije na važnom meču, navijači su ga otpisali, a djeluje da je i Florentino Perez izgubio strpljenje.

Iz Španije danas stižu informacije da je Sergio Aguero sada iskočio u prvi plan, pošto Inter ne želi da pusti Maura Icardija. Drugi Argentinac, Aguero, navodno nije zadovoljan kod Pepa Guardiole, a naročito bi mogao da izgubi mjesto u timu ako na ljeto dođe Alexis Sanchez.


Aguero već sada dijeli minutažu sa Gabrielom Jesusom, nije nezamjenjiv kao Silva, De Bruyne, Sterling i Sane i to bi moglo da ga odseli iz Manchestera.

Iako je u Madridu njegov tim bio Atletico, djeluje da bi poslije šest godina povratak u Španiju bio manje bolan.

Spominje se da bi Aguero već u januaru mogao da bude Realova "zimska bomba" i to za 70 miliona eura, ali teško pošto nema pravo nastupa u Ligi prvaka, koja sada ponovo postaje Realov prioritet.

Ipak, svi znamo koliko je Florentino Perez tvrdoglav i uporan, pa ne bi iznenadilo da već na zimu krene u veliki šoping, jer ne treba zaboraviti da Icardi ima pravo nastupa u Ligi šampiona, pa bi uz Aguera mogao da bude još jedna opcija.

Pored Benzeme, jasno je da će u slučaju prave ponude na ljeto otići i Gareth Bale, koji ima opciju povratka u Tottenham ili da se pridruži Manchester Unitedu sa kojim se mimoišao u Madridu 2013. godine.

Bale je također kritikovan zbog loših partija, velikog broja povreda i konstatnog izostanka, a posebno nakon što je u subotu propustio stopostotnu šansu da pogodi za 1:2 i uvede El Clasico u neizvjesnu završnicu.

Podsjetimo, Real je praktično već završio jedan veliki zimski transfer, pošto stiže golman Athletic Bilbaoa, Kepa, za 20 miliona eura.

Objavi komentar

0 Primjedbe