Maksimalna očekivanja za derbi: Atletico protiv Reala na Wanda Metropolitanu

Sve je spremno za veliki derbi


Madridski derbi u punom je jeku već, a igra tek može da počne u subotu od 20:45 sati.

To je jedna od najznačajnijih utakmica između Atletica i Real Madrida posljednjih godina, jer će njihov poraz vjerovatno ostaviti 11 bodova iza Barcelone na vrhu tabele.

Ipak, obje ekipe i njihovi navijači se vesele utakmici. Dokaz o tome su brojevi gledalaca.

Nijedna ulaznica nije bila dostupna na blagajni već tjednima, a samo 700 vratilo se umjesto uobičajenih 3.000.

Nitko ne želi propustiti derbi, a klub zapravo pokušava poticati ovu praksu, tako da nema slobodnog mjesta na stadionu.

To čine olakšavajući operaciju putem virtualnog ureda (tako da je moguće dodijeliti kartu čak i na dan utakmice).

Wanda Metropolitano je spreman za derbi
Član može nadoknaditi do 140 eura prodajom svojeg mjesta za derbi, ali uzimajući u obzir da je vrlo malo navijača spremno odustati od prilike svjedočiti ovom važnom sukobu protiv Real Madrida uživo, navijači Atletica vjeruju da će vidjeti najveće sudjelovanje u kratkoj povijesti stadiona Wanda Metropolitano.

Prosječno prisustvo na prvih šest Atleticovih domaćih utakmica bilo je oko 62.000 gledatelja, iako se očekuje da će u subotu konačni iznos biti veći od 65.000.

To bi značilo da je na stadionu Vicente Calderon bilo manje oko 12.000 više navijača nego u posljednjem ligaškom derbiju, na kojem je sudjelovalo 53.668. Sezona prije bilo je 51.933.

Tako će u subotu derbi biti najviše podržan za Atletico kod kuće.Nikad Cholovi igrači nisu bili tako podržani, ohrabreni i potisnuti od strane svojih navijača.

Čarobna noć ujedinjenja između igrača Atletica i navijača koji su iskusili u polufinalu Lige prvaka prošle sezone, kada ih je Real uništio, to je nešto što igrači nikada neće zaboraviti.Vrijeme je da se ta magija pomakne na novo mjesto.

Objavi komentar

0 Primjedbe