Dvadeset utakmica za samo četiri godine

Real Madrid i Atletico Madrid su odigrali 20 utakmica za samo četiri godine


Atlético Madrid je tim koji je najviše igrao protiv Real Madrida od 2014. godine.

Real Madrid - Atlético, madridski derbi koji je klasičan posljednjih godina. 

Subotnja utakmica (20:45 sati) na Wanda Metropolitanu bit će dvadeseta utakmica od početka 2014. godine. 

Tijekom ovog četverogodišnjeg razdoblja, Atlético je dugi put protivnik koji je u najvećem broju slučajeva biosuočen s bijelima. 

Kroz ovo vrijeme, obje momčadi su se suočile jedna s drugom u ligi, Copa del Rey, španjolskom Superkupu i Ligi prvaka, uključujući i finala La Décima  i La  Undécima.

Prve utakmice ove serije došle su u febrauru/veljači 2014. godine, s dvostrukom pobjedom za Real Madrid u polufinalu Copa del Rey, što je završilo s osvojenim trofejom jer je Real Madrid porazio Barcelonu u finalu. 

Te godine bilo je 7 derbija, uključujući finale Lige prvaka u Lisabonu, s Ramosovim nezaboravnim golom za produžetke i 4-1 izvanrednom pobjedom. 

Tijekom 2015. odigrano je 6 derbija. Osim lige, Real Madrid i Atlético susreli su se u Kupu i Ligi prvaka. Godine 2016. došlo je do tri sukoba: dva u ligi, kao i Ligu prvaka u Milanu, pobjednik je odlučen nakon jedanaesteraca, što je rezultiralo time da je Zidaneova strana okrunjena europskim prvacima. 

I do 2017. godine, igrali se još 3 derbija. Posljednje, polufinale Lige prvaka prošle sezone, gdje je 3-0 domaća pobjeda i poraz od 2-1 na Vicente Calderonu vodio je Real Madrid u Cardiff .

Objavi komentar

0 Primjedbe