Atletico Madrid - Real Madrid: Prvi derbi u hisotriji na Wanda Metropolitanu

12. kolo La Lige: Atletico Madrid - Real Madrid


Bijeli putuju Atleticu u goste koji moraju pod svaku cijenu doći do tri boda (20:45 sati).

Real Madrid se vratio u akciju nakon konačnog međunarodnog odmora kalendarske godine, prvi madridski derbi ove sezone (20:45 sati). Doista, ovo je također povijesni susret, igra se na novom stadionu Wanda Metropolitanu.

Dvije momčadi sa istim brojem bodova na tabeli La Lige. Jedan pogled na statistiku potvrđuje izvrstan  rezultat Real Madrida na svojim gostovanjima, a tim je postigao gol na svakoj od svojih posljednjih 35 gostujućih utakmica.

Govoreći o utakmici, Zinedine Zidane inzistirao je da dolaze u utakmicu ​​u dobroj formi i  morat će se igrati punim gasom svih 90 minuta. Prvak La Lige suočava se s Atlético Madridom, ekipom kojoj su dolazile četiri momčadi na novi Wanda Metropolitano stadion i nijednu od tih utakmica nisu uspjeli izgubiti: Málaga (1-0), Sevilla (2-0), Barcelona (1-1) i Villarreal (1-1).

Više informacija:

Ovo će biti 161. derbi između Atletica i Real Madrida, drugi najveći u konkurenciji nakon katalonskog derbija između Barcelone i Espanyola (167).

Real Madrid nije izgubio dvije uzastopne utakmice u La Ligi još od ožujka/marta 2015. godine kada je trener bio Carlo Ancelotti.

Atletico je pobijedio samo jednu od svojih posljednjih 16 utakmica protiv Real Madrida u La Lagi (4 remija, 11 izgubljenih), 4-0 u veljači 2015. godine. To je bila najveća pobjeda protiv Real Madrida u konkurenciji od 1987. (4-0 na Santiagu Bernabeu).

Najava:

12. kolo La Lige: Atletico Madrid - Real Madrid | Subota, 20:45 sati na Wanda Metropolitanu

Objavi komentar

0 Primjedbe