Robert Lewandowski počeo učiti španjolski jezik!

Evo kako Poljak Robert Lewandowski želi dokazati upravi Bayern Munchena da je spreman preći u kraljevski klub.
Robert Lewandowski počeo da uči španjolski jezik

Robert Lewandowski počeo je sam poduzimati korake kako bi pokušao prisiliti ekipu Real Madrida da ga dovede u svoje redove naredno ljeto.

Prošle su samo tri sedmice otkako je ljetni transfer rok zatvoren, no glasine o Robertu Lewandowskom koji bi mogao napustiti Bayern Munchen idućeg ljeta već se počinju pojavljivati.

29-godišnjak, koji je ove sezone već postigao sedam pogodaka u Bundesligi, navodno je opsjednut idejom o mogućem prelasku u Real Madrid.

Poljski napadač Robert Lewandowski je izjavio da je frustriran u Bayernu Münchenu i nastavio je kritikovati klub tijekom ljeta zbog njihove transfer politike.

"Bayern će morati učiniti nešto i postati konkurentan klub na transfer tržištu ako žele zadržati igrače svjetske klase u Münchenu. Ako se želite natjecati na vrhu, morate imati mnogo kvalitetnih igrača. Bayern Munchen nikad nije potrošio više od 40 milijuna eura za igrača, a u nogometu danas je to postala prosiječna cijena za igrača",  rekao je Lewandowski.

Bayern ima ekipu svjetske klase, nedvojbeno jedan od najboljih klubova na svijetu, ali njihov najveći transfer rekord iznosi skromnih 37,5 miliona funti. Način na koji su Bavarci uspjeli ostati konkurentni u Bundesligi i Europi s tako malim proračunom, prilično je nevjerojatan.
Poljak želi transfer u Real Madrid

No, Lewandowski želi više, a kako piše njemački list Sport Bild, Lewandowski je poduzeo potrebne korake kako bi prisilio svoj transfer u Real sljedećeg ljeta.

Bild tvrdi kako je poljski napadač počeo učiti španjolski jezik kako bi uvjerio upravu Bayerna da je zaista spreman na odlazak iz kluba.

To je pomalo rizično i možda pretjerano od Lewandowskog, naravno, ako je to istina, ali ako se on zaista želi preseliti na Santiago Bernabeu, tu odluku će biti teško zaustaviti.

Bayern bi kao i obično ogromno profitirao sa prodajom Lewandowskog, jer su ga uspijeli potpisati iz Borussia Dortmunda bez obeštećenja, 2014. godine.

S obzirom da njegov ugovor na Allianz Areni istječe 2021. godine, transfer reprezentativca Poljske mogao bi iznositi čak oko 80 miliona funti, naravno, ako Bayern pristane na prodaju.

Nema sumnje da će njegov odlazak u Real i biti veliko pojačanja za kraljevski klub, bez obzira što već imaju Karima Benzemu, koji je ujedno napadač svjetske klase, ali u usporedbi s Lewandowskim je klasa ispod.

Lewandowski je postigao po 30 golova u Bundesligi u posljednje dvije sezone, dok Benzema, nikada nije uspio postići više od 25 golova u jednoj sezoni.