Na današnji dan prije tačno 15 godina, Ronaldo Nazario je debitovao za Real Madrid

Danas je petak i na ovaj dan prije tačno 15 godina, Ronaldo Nazario je debitovao za Real Madrid. Bilo je to 6. oktobra 2006. godine. 
Ronaldo Nazario u dresu Real Madrida


Na današnji dan prije 15 godina Ronaldo Nazario je debitovao za Real Madrid.

Bilo je to 6. oktobra 2002. godine protiv Alavesa naSantiago Bernabeu, utakmica je zapamćena po tome što je Brazilac postigao dva gola nakon što je ušao 63. minutu igre.
Naslovnica Marce posvećena je debitantu Ronaldu Nazariou

62 sekunde je trebalo da Ronaldo Nazario postigne svoj prvi gol za Real Madrid. Roberto Carlos je tražio svog sunarodnjaka centar šutem, lopta dolazi do debitanta Ronalda koji prihvata grudima i volejom postiže svoj prvi gol za Real Madrid.

Real Madrid je Inter Milanu platio 45 miliona eura za Ronalda samo jedan sat prije zatvaranja prelaznog roka.

To ljeto, Brazilac je pokazao svijetu da su njegove povrede koljena definitivno bile iza njega, nakon što je izabran za najboljeg igrača na Svjetskom prvenstvu u Koreji i Japanu sa osam golova, od kojih je dva postigao Oliver Khanu u finalu sa pobjediom 2-0 protiv Njemačke.

Ronaldo je napustio Inter nakon što je postigao 58 golova na 99 zvaničnih utakmica koje je mogao da igra u svojih pet sezona kao neroazurro. 

Od tog 6. oktobar 2002. do 7. januara 2007. godine, u kojem je odigrao svoju poslednju utakmicu za Real Madrid (2-0 protiv Deportiva u Riazor), Ronaldo Nazario je odigrao 170 službenih uzakmica za bijele, postigao je 104 gola i osvojio dvije lige, Španski Super kup i Interkontinentalni kup.