Marcelo: "Bit će teška utakmica za igrati, ali nadamo se pobjedi"

Marcelo se pojavio pred medijima uoči meču Lige prvaka protiv Tottenhama.
Marcelo je govorio o utakmici Lige prvaka protiv Tottenhama



Šampionko iskustvo: "Svake utakmice mi pokušamo dati maksimum za pobjedu. Bit će teška utakmica da se igra i nadam se da ćemo pobijediti."

Nedostatak koncentracije ili stav: "Malo od svega ligašku utakmicu je teško pobijediti, bez obzira na rivala. Mnogi misle da je tamo lako pobijediti, a ne svaki dan koji prođe je teže da pobijedi se, mi ćemo se poboljšati. Imamo mnogo utakmica u Madridu, gdje bi trebalo da budemo iznad svega, mi ćemo učiniti sve što je moguće da se vratimo."

Najbolji: "Možda je to motivacija svakog igrača, normalno je da se ide na utakmice Lige prvaka i ne mogu objasniti što se događa, motivacija je da osvojimo ligu, moramo biti motivirani i fokusirani cijele godine, ne možemo izgubiti bodove. Ali, to je vrlo teško, svaka tri dana, morate biti na visokom mentalnom nivou, opustiti se, biti spremni na kritiku, ima puno pritiska. Ali, moramo se poboljšati i mi ćemo se poboljšati."

Problem Girona: "Ponekad se dogodi, da se opustite malo. Prošle godine se to dogodilo i na kraju smo postizali golove, moramo postići golove i braniti se dobro."

Kane, razlika da ili ne: "Razlika je u tome što je veliki igrač i Tottenhamu je mnogo dobrog donio, ali njegovi saigrači ga čine boljim, oni mogu bez njega."

Kako poraz utječe: "Kada izgubite utakmicu, niste dobro, tužni smo, ali znamo da imamo sutra utakmicu, ne možemo razmišljati o utakmici koju smo izgubili, to služi kao motivacija da idemo dalje, završimo niz. Ono što smo propustili u posljednjem meču, pokušat ćemo sutra da popravimo."

Objavi komentar

0 Primjedbe