Zinedine Zidane je zadao velike brige, da li je se odrekao pogrešnih igrača?

Šta se dešava sa Real Madridom u novoj sezoni, dva remija i jedan poraz na Santiago Bernabeu u La Ligi predstavljaju ogroman problem.

Real Madrid je izgleda loše odradio transfere ovog ljeta


Fudbaleri Real Madrida su odlično otvorili novu sezonu osvajanjem Superkupa Evrope i Španije, a onda je uslijedio šokantan pad u domaćem prvenstvu.

Tim Zinedinea Zidanea još uvijek nema pobjedu na svom stadionu, jer je Real Madrid remizirao sa Valencijom i Levanteom, a potom izgubio od Betisa.

Mnogo veći problem od toga je što je Barcelona za to vrijeme osvojila maksimalni broj bodova i već ima sedam više, ali još nešto muči Zidanea, a to je efikasnost ekipe.

Naime, Real Madrid je na šest utakmica u Primeri postigao samo 11 pogodaka, dok je trio kog se Zidane odrekao ovog ljeta postigao jedan gol više.

Alvaro Morata (Chelsea), James Rodriguez (Bayern Munchen) i Mariano Diaz (Lyon) su zajedno postigli 12 golova za klubove u kojim trenutno nastupaju.

Alvaro Morata najveći propust Real Madrida

Navijači kraljevskog kluba smatraju da je upravo Alvaro Morata najveći propust Zidanea, pošto je Španac već postigao šest pogodaka u Premier ligi.

Marijano Diaz je otišao za osam miliona eura u Lyon, ali je odmah pokazao da vrijedi i više pošto je postigao pet pogodaka na šest mečeva, dok je Rodriguez dao jedan gol u Bundesligi.

Mariano Diaz postigao 5 golova na 6 utakmica

Ipak, ne treba zaboraviti da je Cristiano Ronaldo bio suspendovan u prva četiri kola, ali ipak ni to da kada se vratio, nije postigao nijedan gol na 180 minuta protiv Betisa i Alavesa.

Do sada, u timu Reala nijedan igrač nije dao više od dva pogotka, toliko su dali Bale, Asensio i Ceballos, dok je poređenja radi Lionel Messi već dao devet golova.

James Rodriguez se razigrao u Bayernu

Nestrpljivi navijači već smatraju da se Zidane odrekao pogrešnih, odnosno da je Alvaro Morata prije svih morao da ostane, umjesto Karima Benzeme.

Naravno, ne treba otpisivati tim Zinedinea Zidanea, odnosno sumnjati u to da njegov tim neće proraditi u nastavku sezone, odnosno već narednog vikenda kada u Madrid stiže Espanyol

Objavi komentar

0 Primjedbe