Još jedan igrač nezadovoljan statusom u Real Madridu



Real Madrid početkom ove sezone puca po šavovima. Ekipa Zinedinea Zidanea iz dana u dan ima sve više nezadovoljnih igrača, a ove sedmice kreće i novo izdanje Lige prvaka.

Nakon što je Dani Ceballos zažalio što nije prešao u Barcelonu, još jedan igrač je iskazao nezadovoljstvo minutažom koju dobiva od strane trenera kraljevskog kluba.

Jesus Vallejo ove sezone nije ni pošteno zaigrao kako treba u dresu Los Blancosa, a u medijima se pojavila informacija da će on biti prvi izdajnik tima.

Stoper je doveden iz Eintrachta Frankfurta, gdje je u Bundesligi bio jedan od ključnih igrača tima.


Kada je došao u Real Madrid znao je da neće biti u prvom planu, ali ono što nije znao jeste da trener Zinedine Zidane uopće ne računa na njega.

Njemu je 20 godina, ima još mnogo godina truda i rada, ali da uđe u konkurenciju za liniju u kojoj se nalaze Sergio Ramos, Rapahael Varane, Nacho Fernandez, Marcos Llorente ili čak Casemiro, čini se da je pomalo nemoguća misija.

Defanzivac je kazao da ne želi doživjeti 25 godinu gledajući mečeve s klupe, tako da je postavio jedostavan uslov Realu, transfer lista ili više minuta za igru.

Posudba se čini kao najrealnije rješenje u ovom trenutku. Vallejo je inače dijete Real Zaragoze, kojeg je Real Madrid platio tri miliona eura prije dvije sezone.

Posuđen je bio i Zaragozi i Eintrachtu po jednu sezonu, ali čini se da u Realu se neće naigrati, baš kao i mnogi igrači koji su u ovom timu doživjeli sličnu sudbinu.

Objavi komentar

0 Primjedbe