Luka Modrić propušta nedjeljni El Clasico protiv Barcelone u okviru superkupa Španije

U nedjelju se igra prva utakmica Španjolskoga superkupa, ali u njoj neće biti Luke Modrica zbog crvengo kartona iz 2014. godine.

Luka Modrić ne igra u prvoj utakmici superkupa Španije protiv Barcelone

Real Madrid je osvojio UEFA Superkup, a u nedjelju u Barceloni (22:00 sati) igraju prvu utakmicu Španjolskoga superkupa.

Ali, u toj utakmici neće biti Luke Modrića. Naime, Luka je u istom natjecanju zadnji put kad ga je Real igrao, 2014. godine protiv Atletica, dobio crveni karton, pa tu kaznu mora odraditi. Bio mu je to jedini crveni karton u karijeri nakon odlaska iz Dinama.

Simeoneovoj momčadi Superkup je golom donio Mario Mandžukić, a za Modrića je to bila utakmica koju je htio što prije zaboraviti.

Osvojio je Modrić svoj 11. trofej u dresu Reala u Skoplju protiv Manchester Uniteda. Odigrao je s brojem deset na leđima još jednu veliku utakmicu. Potpuno je zasjenio Paula Pogbu, jednog od najskupljih nogometaša u povijesti nogometa.

Sigurno će Zinedine Zidane imati problema sastaviti momčad za Barcelonu bez njega, ali tu bi mogao uskočiti Mateo Kovačić. Hrvatski drugi veznjak u dresu Real Madridaa nije dobio priliku protiv Manchester Uniteda u Makedoniji.

Luka Modrić će igrati u uzvratnoj utakmici protiv Barcelone, u srijedu 16. augusta/kolovoza od 23:00 sati na Santigao Bernabeu.