Barcelona - Real Madrid: Prva utakmica u borbi za španjolski Super Kup

Prvaci La Lige igraju večeras protiv prvaka Copa del Rey u španjolskom Super Kupu.

Španjolski Super Kup: Barcelona - Real Madrid

Sezona je upravo započela, ali posao je neprekidan u Real Madridu. Nositelji naslova Lige prvaka osvojili su  UEFA Super Cup  u utorak, sada skreću  na španjolski Super kup. Stadion Camp Nou je domaćin prvog El Clasica ove sezone, utakmica se igra večeras od 22:00 sati. 

Bijeli će izgleda potražiti svoj drugi naslov sezone u srijedu navečer. Postizanje golova na Nou Campu bit će ključno za podizanje trofeja. Prvaci La Lige ulaze u utakmicu u dobroj formi jer imaju najbolji rekord sa postizanjem golova u uzastopnim službenim utakmicama: Oni su postizali bar jedan gol na svih 66 uzakmica (posljednjih 5 utakmica u sezoni 2015/16, 60 utakmica prošle sezone i UEFA Super Cup protiv Manchester Uniteda). 

"Španjolski Super Kup je izuzetan" Izjavio je Zinedine Zidane na press konferenciji uoči utakmice. Francuski trener, koji je osvojio sve pet finala kao trener Los Blancosa (La Undécima, La Duodécima, Svjetsko klupsko prvenstvo i posljednja dva UEFA Super kupa), ide u svoj prvi dvobojni konačni rezultat. Na konferenciji za novinare, on je tvrdio da je spreman Cristiano Ronaldo, igrač koji je postigao najviše golova na Nou Campu (10). Modrić je suspendovan i neće se pojaviti.

Ovo će biti peti put da se Real Madrid suoči s Barcelonom kao prvakom La Lige u španjolskom Super kupu. Balans nije mogao biti pozitivan za bijele, osvojili su sve sukobe kao vladajući prvaci lige (1988., 1990., 1997. i 2012.), a tek se vratili u 2011. godini kada su pobijedili nakon sezone u kojoj su Los Blancosi osvojili Copa del Rey.