Real Madrid ovog ljeta još uvijek nije doveo nijedno zvučno pojačanje što je iznenađenje znajući da Florentino Perez uživa u tome. 

Cristiano Ronaldo bi mogao nagovoriti jednog od igrača da dođe u Real Madrid

Kraljevski klub je prošle sezone uspio da ispuni svoje ciljeve i postane prvak Španije, te odbrani titulu prvaka Evrope, osvojili su svoju 12. titulu Lige prvaka.

Poznato je da Florentino Perez svakog ljeta dovede barem jedno zvučno pojačanje, no ovaj put još uvijek se nije oglasio po tom pitanju, ali moglo bi se uskoro očekivati.

Očito je da je Real Madrid odlučio kupovati igrače na pozicijama na kojim su im potrebni, te više nema bespotrebnog pretrpavanja igračkog kadra.

Španski mediji špekulišu da bi se u narednim danima mogao ostvariti još jedan transfer, a ponajviše zahvaljujući Cristianu Ronaldu koji bi mogao nagovoriti igrača.

Cristiano Ronaldo bi mogao nagovoriti Gelsona Martinsa da zaigra za Los Blancose

Navodno, Cristiano Ronaldo je poručio Florentinu Perezu da dovede mladog ofanzivnog fudbalera lisabonskog Sportinga, Gelsona Martinsa.

Ovaj 22-godišnjak je svojim igrama privukao pažnju nekoliko klubova i očito je da se radi o sjajnim igraču dok ga Cristiano Ronaldo želi vidjeti u Real Madridu.

S obzirom da su Los Blancosi prije nekoliko dana poslali Jamesa Rodrigueza na posudbu u Bayern Munchen, otvorilo se mjesto za novo pojačanje. Prema svemu sudeći to će upravi biti mladi Martins.