Real Madrid je zainteresovan za dovođenje mladog golmana Milana Gianluigija Donnarummu

Real Madrid je zainteresovan za dovođenje mladog golmana MilanaGianluigi Donnarumma, a njegove nevjerovatne sposobnosti pokazuju to.

Real Madrid je zainteresovan za Gianluigija Donnarummu

Los Blancosi žele dovosti mladog 18-godišnjeg Donnarummu koji je prošle godine oduševio navijače postavši najmlađi golman u povijesti da igra u seniorskoj reprezentacije.

Nakon dvije sezone na San Siru, Donnarumma ima još jednu godinu na njegovom ugovoru sa Milanom i opcija za obnovu još nije donijeta.

A njegova odlična sezona u Milanu je razlog zbog kojeg ga želi dovesti evropski prvak.

Pred početak sezone 2015/16. godine, trener Milana Siniša Mihajlović promovirao ga je u prvi tim kao trećeg golmana.

Najmlađi golman u povijesti koji je zaigrao za seniorsku reprezentaciju

U prvenstvu je debitirao 25. oktobra 2015. odigravši svih 90 minuta u pobjedi 2–1 protiv Sassuola na San Siru, čime je u dobi od 16 godina i 8 mjeseci postao najmlađi golman koji je počeo utakmicu u historiji italijanskog nogometa.

Dobio je i pohvale za svoj debi. Mihajlović i prvi golman Milana, Diego López, nazvali su ga "budućnošću italijanskog nogometa".

Pola godine kasnije, u dobi od 17 godina i 189 dana, debitirao je i za A-reprezentaciju Italije i postao najmlađi golman u historiji italijanske reprezentacije.

Gianluigi Donnarumma je rođen25. februara 1999. godine u Castellamare di Stabiu. Visok je 196 cm, za AC Milan je upisao 33 nastupa od 2015. godine, a za reprezentaciju Italije ima jedan nastup.