Crveni đavoli smatraju da će ovo biti ekstra konkurencija i da če biti od vitalnog značaja za nade kluba i za osvajanje titula.

Marcus Rashford podržao potez Manchester Uniteda u namjeri da dovedu napadača Reala

Marcus Rashford je podržao pozez Manchester Uniteda da dovedu igrača Real Madrida, Alvara Moratu, čak i ako mu to znači dodatna konkurenciju za mjesto u početnoj postavi.

Crveni đavoli vjeruju da će dovesti španskog napadača jer je on njihov transfer broj jedan ovog ljeta.

Odluka Antoinea Griezmanna da ostane u Atletico Madridu je primorala Josea Mourinhoa na prebacivanje njegovog transfera negdje drugo.

Romelu Lukaku i Andrea Belotti su bili povezani sa dolaskom na Old Trafford, ali Alvaro Morata je onaj koji želi igrati najviše u  Premier League.

Rashford smatra da je Morata igrač koji im je potreban

I Rashford, koji je završio u Manchesteru kao drugi najbolji strijelac iza Zlatana Ibrahimovića, smatra da je 24-godišnjak upravo igrač koji im je potreban.

Rekao je za Sky Sports: "Veliki klub će privući velikog igrača i to je ono što želimo."

"Svako ko može doći i pomoći klubu osvajati trofeje, što je i krajnji cilj, onda su oni igrači koje mi želimo dovesti da igraju za nas, dobra konkurencija je važna ukoliko želite biti uspješni", rekao je Rashford.

Morata bi želi ostati na Santiago Bernabeu

Prema izvještajima u utorak, Morata je iznio svoje namjere da ostane na Santiago Bernabeu, iako je samo 14 utakmica započeo za  Real Madrid u La Ligi prethodne sezone.

Uprkos tome što ima nedostatak aktivnosti, ipak postigao je 20 golova za španski gigant.