Donnarumma ima iste brojke kao i Keylor Navas

Obojica su odigrali  isti broj utakmica ove sezone, Italijan je primo 49 golova u 41 utakmici, jedan gol manje od Keylora Navasa.

Donnarumma i Keylor Navas imaju iste brojke

Gianluigi Donnarumma  je proveo dvije sezone u Milanu kao velika budućnost kluba. Italijanski golman završio je ovu sezonu vrlo slično kao i Keylor Navas, golman Real Madrida.

Golmani Milana i Real Madrida su odigrali isti broj utakmica ove sezone, po 41 utakmicu .

Italijanski golman je imao veliku ulogu u njegovom timu u Serie A , 38 utakmica, a Keylor Navas je odigrao 27 utakmica u La Ligi. Zidane i njegova politika rotacije su napravili manju minutažu.

Keylor Navas je primio jedan gol više od Donnarumme

U odigranim utakmicama, Donnarumma je primio 49 golova (1.18 po utakmici), a Navas 50 golova (1.15). Italijan je napravio 12 utakmica bez primljenog gola, dok je Kostarikanac to učinio sedam puta.

Podaci su slična u oba stajališta po utakmici. Donnarumma je odigrao ukupno 146 utakmica za AC Milan u A seriji (3.84 po utakmici). Dok je Keylor Navasje odigrao samo 82 utakmice u La Ligi (3.04 po utakmici).

Keylor Navas je imao neuporedivo bolju sezonu od Donnarumme

Sa jednakim brojkama,  Donnarumma  nije imao sezonu sa takvim zahtjevima kao što je Keylor Navas u Real Madridu.

Glavna briga za Milan ove sezone bila je da se vrati u Evropu i Montella je uspio u tome. Naredne sezone će igrati u Ligi Evrope .