Real Madrid je u finalu Lige prvaka treći put u samo četiri godine

Real ima priliku postati prva momčad koja je obranila naslov prvaka u Ligi prvaka, a na tom putu u Cardiffu im stoji Juventus.

Real Madrid je u finalu Lige prvaka nakon ukupnih 4-2 za kraljevski klub

Juventus je dočekao protivnika u finalu Lige prvaka. Bit će to branitelj naslova Real Madrid koji je večeras izgubio na Vicente Calderonu 2:1 protiv Atletica , no zbog 3:0 iz prve utakmice je izborio finale.

Griezmman je prvi zaprijetio već u 2. minuti dalekometnim pokušajem koji odlazi visoko iznad gola. Krenulo je prilično žustro pa je 4. minuti Danilo požutio i to zbog visoko podignute noge prema Filipe Luisu. Kraljeve je u petoj minuti nakon sjajne akcije Atletica morao spašavati Navas.

Koke je odlično pucao iskosa s pet metara, ali vratar Reala sjajnom reakcijom to odbija u korner. Nakon udarca iz kuta zaprijetio je Torres, ali otišlo je preko gola. U 6. minuti žestokim startom odgovorio je Savić pa je i on požutio.

Odgovorio je Real u 7. minuti kada je Casemiro bio najviši nakon ubačaja s desne strane, no Oblak fantastično reagira na udarac Brazilca s pet metara glavom. Atletico je poveo u 12. minuti kada je Saul glavom zakucao loptu u mrežu nakon ubacivanja Kokea.

Samo tri minute kasnije već je 2:0. Varane je srušio Torresa u kaznenom prostoru, a siguran realizator s bijele točke bio je Griezmann , iako je Navas bio na lopti.

Nakon toga strasti su se malo primirile, uslijedilo je razdoblje igre bez prilika, gdje je Real imao loptu u nogama, no uglavnom igralo se samo na sredini terena. U 33. minuti Godin je srušio je Ronalda i požutio.

No, kraljevi su tražili i strožu kaznu pa je Ramos zbog prigovara ušao u sučevu knjižicu. U 38. minuti napokon smo vidjeli i udarac u okvir gola, i to Iscov s desetak metara iskosa s lijeve strane koji je išao izravno u Oblaka.

Real je do gola stigao u 42. minuti kada je veliki posao na lijevoj strani napravio Benzema pa dao za Kroosa čiji udarac brani Oblak, no lopta se odbija samo do Isca koji iz blizine pogađa za 2:1.

Odmah na početku nastavka iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane zaprijetio je Cristiano Ronaldo, međutim Oblak je njegov neugodan udarac uspio odbiti. U 50. minuti na drugoj strani iz slobodnjaka s 25 metara je odgovorio Griezmann, no njegov udarac odlazi preko gola Reala.

Isco je u 55. minuti pokušao udarcem s 20-ak metara iznenaditi Oblaka, ali nije bio precizan. Drama se u utakmicu mogla vratiti u 66. minuti kada je prvo Navas obranio sjajno Carrascov udarac s 10-ak metara, a onda nevjerojatnom reakcijom i pokušaj Gameira glavom s osam, devet metara.

U 69. minuti zatresla se mreža Atletica nakon što je Ronaldo pospremio Modrićev pokušaj s 20-ak metara u mrežu, no pomoćni sudac je podigao zastavicu. Samo dvije minute kasnije Griezmann je snažno pucao iz okreta, no još je jednom na mjestu Navas.

Real je vrlo blizu izjednačenja bio u 74. minuti kada je Marcelo ubacio s lijeve strane, lopta je preskočila Ronalda, no na drugoj vratnici dočekao ju je Benzema, čiji udarac glavom s čovjekom na leđima odlazi tik uz vratnicu. Gabi je u 78. minuti prošao po lijevoj strani i ubacio oštru loptu u peterac kraljeva, no ispred Gameira u posljednji trenutak reagirao Ramos.

U 88. minuti pokušao je Cristiano Ronaldo su ruba šesanesterca, ali nije bio precizan. U sudačkoj nadoknadi potegao je i Griezmann, no još jednom je sjajno reagirao Navas. Kraj utakmice obilježio je i veliki pljusak, no nakon posljednjeg sučevog zvižduka ništa nije moglo spriječiti veliko slavlje kraljeva.

Juventus je dočekao protivnika u finalu Lige prvaka. Bit će to branitelj naslova Real Madrid koji je večeras izgubio na Vicente Calderonu 2:1, no zbog 3:0 iz prve utakmice je izborio finale.