Cristiano Ronaldo: "Mi smo u odličnoj formi i moramo to da iskoristimo"

"Možemo ispisati povijest Lige prvaka", rekao je Isco.

"U odličnoj smo formi i moramo to iskoristiti"

Cristiano Ronaldo razgovarao je o situaciji u momčadi koja će igrati finale Lige prvaka protiv Juventusa.

"Osjećam se dobro, u dobroj formi, sada sam bolji fizički nego u drugim sezonama, pametno nas je vodio Zidane i hvala mu. Tim je u dobroj formi i moramo to iskoristiti. Imamo povijesnu priliku za dvostruko osvajanje i u subotu navečer nadamo se da ćemo osvojiti Ligu prvaka."

"Moramo otići u utakmicu s poniznošću, ali pokazati stav i karakter, pokazati da smo bolji. Juventus je izvrstan tim, ali mislim da smo bolji. Imam osjećaj da ćemo imati sjajnu utakmicu i pobijediti. Nadam se da će navijači biti s nama u subotu i da ćemo pozitivno razmišljati i Hala Madrid!"

Isco: "Možemo ući u historiju Lige prvaka"

"Mi se zaista radujemo finalu. Ulazimo u dobrom stanju i sa dobrim osjećajem. Mi ćemo dati sve od sebe, možemo osvojiti drugi put Ligu prvaka za redom, zadržati naslov i ući u historiju natjecanja. To je velika motivacija i postoji samo još jedan korak. Juventus je vrlo solidna ekipa. U odbrani je najbolja na svijetu. Mi ćemo se boriti do smrti za la Duodécima."

Benzema: "Mi se osjećamo dobro uoči finala"

"Tim je savršen i dobro raspoložen nakon osvajanja lige. Sada ćemo se pripremati za subotu i imamo dobre osjećaje. U subotu ćemo izaći i pobijediti za navijače, koji su vrlo važni. Zidane radi jako dobro. Svi igrači se osjećamo važnim. To je zahvaljujući Zidaneu, jer on uvijek računa na sve igrače."

Kroos: "Juventus je veoma dobar tim u odbrani"

"Bilo je nevjerovatno osvojiti ligu, ali Liga prvaka je uvijek posebna za mene, nadam se da ćemo osvojiti drugi put za redom, ali ne treba nam motivacija. Mi smo spremni za finale i nemamo povreda. Ne postoji čarobni recept za osvajanje ovog naslova, morate imati odličan tim i dati maksimum u važnim utakmicama. Bit će težak meč jer je Juventus pokazao da igra odlično u odbrani."

Casemiro: "Ako smo osvojimo Ligu prvaka, to će biti savršena godina"

"Ne moramo učiniti nešto drugačije za finale. Prošlo je vrlo dobra godina, a ako osvojimo Ligu prvaka to će biti savršeno. Imamo sve u našim rukama da napravimo historiju. Ekipa je vrlo blizu, naporno radi i svi smo fokusirani. Mi smo porodica."

Lucas Vázquez: "Mi smo puni samopouzdanja" 

"Tim ima nevejrovatan nivo dugi niz godina, treba odati priznanje što radimo i nadamo se da možemo u subotu biti prvaci Lige prvaka. Moramo igrati disciplinovano utakmicu protiv jakog protivnika ako želimo pobijediti. Trener je imao cijeli tim fokusiran tokom cijele sezone i igrali smo na najvišem nivou. puni smo samopouzdanja i željni pobjeda."