Casemiro: "Ne želim da se mijenjam"

Brazilac, Casemiro ne obazire se na priče kako je prljav igrač.

Casemiro smatra kako ne želi nikad da se promijeni

Casemiro je dobio čak 13 žutih kartona na 37 utakmica ove sezone u svim natjecanjima, a možda je zaslužio čak i više, Casemiro poručuje kako nema namjeru da staje sa takvom igrom.

"Zašto da se mijenjam? Odigrao sam 100 mečeva za Real i nikada nisam isključen. Kad dobijem žuti vodim računa, a ljudi mogu da misle šta god hoće, to je njihovo pravo." rekao je Casemiro.

Brazilac je poslednji put dobio javnu opomenu sinoć na Balaidosu protiv Celte tokom prvog poluvremena, a sudija Martinez tolerisao je njegovu grubui nastavku je mogao da mu pokaže još jedan žuti karton. To nije prvi put da se govori o Casemiru i njegovim kartonima.

Uvijek će fanovi drugih klubova, a najprije navijači Barcelone pričati kako Casemiro zaslužuje crveni karton. Naravno, fanovi katalonaca nek malo pogledaju fudbal u Engleskoj pa nek onda pričaju.

Za njih su mlaki startovi uvijek karton, a zašto i ne bi bio kad igrači Barcelone na treningu rade simuliranje. Tako da ništa ne ćudi od njihove strane, uvijek će imati nešto prigovoriti.

Slažemo se da je Casemiro protiv Bayerna trebao dobiti crveni karton

Real je slavio protiv Celte sa ubedljivih 4:1 i ukoliko ostane neporažen u Malagi u posljednjem kolu osvojiće titulu prvaka Španije, prvu poslije pet godina.