Ako propadne transfer sa Davidom De Geom, Real Madrid ima još dva rješenja

Real Madrid će ovo ljepoto pokušati dovesti Davida De Geu iz Manchester Uniteda, a ako ne budu mogli, onda će pokušati Jana Oblaka za 100 miliona eura.

Ukolko ne dovedu De Geu, Real će pokušati dovesti Oblaka

Kraljevski klub će ovo ljeto pokušati dovesti De Geu iz Manchester Uniteda. Ukoliko ne uspiju dovesti Španca, oni če pokušati Jana Oblaka iz Atletico Madrida za 100 miliona eura.

Zadnji dan u ljetonom prelaznom roku 2015. godine, Real Madrid je pokušao da dovede Davida De Geu, ali taj transfer je propao zbog kašnjenja predaje registracijiskih papira.

Real Madrid ni ovoga ljeta neće lako odustati od dovođenja 26-godišnjeg golmana reprezentacije Španije, ali ako transfer propadne oni već imaju zamjenu za njega.

Drugo rješenje je golman Chelsea

Kako neki mediji pišu, Real Madrid bi želio dovesti Thibauta Courtoisa, golmana Chelsea koji ima 25 godina, koji je drugo rješenje, a treće je golman iz susjednog kluba.

Nakon što je stigao Theo Hernandez iz Atletico Madrida, moguće je da se dogodi još jedan transfer na relaciji Real Madrid - Atletico Madrid, a to je transfer Jana Oblaka.

Međutim Slovenac koji ima 24 godine košta mnogo za Real - ogromnih 100 miliona eura. Pitanje je kako bi navijači Atletica podnijeli još jedan transfer iz njihovog kluba u Real Madrid.