Zidane Zidane ne može bez njega, evo zbog čega...

Real je na dobrom putu da osvoji La Ligu, ušli su u među četiri najbolje ekipe u Ligi prvaka, a ovaj čovjek bio je integralni dio tima u ovosezonskim uspjesima.


Zinedine Zidane nastavlja svoju bajku na klupi  Reala. Nakon osvajanja Lige prvaka prošle sezone, vezivanja 40 vezanih mečeva bez poraza, osvajanja trofeja Super kupa Evrope i Svetskog klupskog prvenstva.

Francuz je na pragu osvajanja i svoje prve titule u Primeri, te će mu sa Realom ostati još samo Kup Kralja kako bi kompletirao sve moguće trofeje. Veliku ulogu u uspjehu Madriđana u prethodnih godinu i po dana imao je zadnji vezni igrač Casemiro.

Brazilac je postao sinonim za uspjeh Reala, sa njim su neporaženi u duelima sa Atleticom i Barcelonom u ligi, a podatak iz Lige prvaka dodatno pokazuje koliko je bitan za klub. Naime, on u elitnom takmičenju ima 36 uspješnih startova, po čemu je najbolji u čitavom takmičenju.

Još jedan dokaz njegove dragocjenosti za igru i uspjeh kraljevskog kluba, nema sumnje da je Casemiro izrastao u sjajnog fudbalera i da je pokretačka snaga Zidaneovog Reala.