Samo su tri kluba ostala u trci za Sergiom Aguerom


Izvor blizak igraču otkrio u čemu je problem sa Guardiolom. Samo tri kluba u trci. Kolika će biti cijena? Kun Aguero će, gotovo sigurno napustiti Manchester City na kraju sezone.

Razlog nije sukob sa Guardiolom ili makar tako tvrde ljudi bliski argentinskom napadaču. Njemu ne odgovara stil igre koji forsira novi menadžer.

"Nije istina da se Aguero ne trudi, da zabušava na treninzima. Ništa slično, jednostavno zahtjevi trenera su ono što on ne može da ispuni, to nije njegov stil igre", navodno je otkrio jedan od insajdera.

Kunu su ranije zamjerali da ne voli da trenira, da ne živi baš sportski, ali Guardiola na to nema zamjerke. Ipak, činjenica je da je Jesus sada u prednosti i da timu nije potrebna skupa rezerva, probat će da unovče Argentinca koji je produžio ugovor do 2020. godine.

Samo tri kluba navodno mogu da priušte transfer koji će biti oko 80 miliona eura. Jedan je Real Madrid, Kun je opsesija Florentina Pereza, Morata odlazi, a Zidane će, ako ostane na klupi, morati da nađe poziciju Argentincu zajedno sa Benzemom, koji je neprikosnoven.

Drugi je PSG, oni žele i Aguera i Sancheza, ali bliži su Čileancu, koji ulazi u posljednju godinu ugovora. I oni će morati da prodaju nekog od sadašnjih igrača, a priča se da bi Di Maria mogao da napusti klub.

I na kraju Inter koji ima novac za jednu veliku zvijezdu, željeli su Jamesa Rodrigueza, ali Kinezi su se okrenuli Agueru, on i Icardi u napadu bi djelovali zastrašujuće. Sačekaćemo ljeto, ali kako stvari stoje, Aguerova misija u Cityju, čiji je najbolji strijelac u Premier ligi je gotova.