Ni De Gea, a ni Courtois: Donnarumma oblači dres Reala?


Real Madrid želi na ljeto u svoje redove dovesti golmana svjetske klase. S Kraljevima se najčešće povezuju golmani Manchester Uniteda i Chelseaja David de Gea i Thibaut Courtois, ali čini se kako bi posve drugo ime moglo preuzeti Realovu "jedinicu".

Radi se o mladom Italijanu Gianluigiju Donnarummi. Navodno, ovaj 18-godišnji golman je prva opcija španskog velikana i rukovodstvo Reala čini sve kako bi ga dovelo u svoje redove.

Donnarumma se smatra jednim od najvećih golmanskih potencijala. Sa 16 godina je preuzeo mjesto prvog golmana Rossonera i od tog trenutka radi čuda na golu ovog tima.

Svojim odbranama je mladi golman privukao veliku pažnju. Gotovo da nema evropskog velikana koji ne želi Donnarummu vidjeti u svojim redovima, a najveći konkurent Realu za njegovo dovođenje je Juventus.

U Torinu ovog momka vide kao idealnu zamjenu za legendarnog Gianluigija Buffona, ali s obzirom na to da Donnarumma voli Milan, ne treba čuditi ako on odabere neki drugi tim prije Juventusa.

Njegov aktuelni ugovor sa Rossonerima vrijedi do 2018. godine, a rukovodstvo ekipe sa San Sira bez većeg uspjeha pokušava da pregovara o njegovom ostanku u klubu.