Najbolji kombinovani sastav Real Madrida i Barcelone svih vremena izgleda kao svemirski tim!


Fudbaleri Barceone i Real Madrida večeras će na stadionu Camp Nou u Barceloni odigrati novi El Clasico.

Iako ovo već neko vrijeme nije duel Lea Messija i Cristiana Ronalda, ipak je još uvijek u pitanju najveća utakmica u svijetu nogometa a vjerovatno i sporta općenito.

Tokom prethodnih godina i decenija za oba kluba igrali su neki nevjerovatni igrači koji ovaj derbi i čine tako zanimljivim. Često se otvara tema o najboljem kombinovanom sastavu Reala i Barce svih vremena, a čini se da su ga španski mediji danas dobro 'uklopili'.

Iako je ovaj sastav djelo španskih medija, vjerovatno će se s činjenicom da je ovo zaista najbolje od najboljeg saglasiti i navijači širom svijeta.

Tako bi najbvolji golman koji je ikada zaigrao El Clasico trebao biti Iker Casillas. Ispred njega bi u odbrani bili Roberto Carlos, Dani Alves, Sergio Ramos i Carles Puyol. Vezni red bi činili Xavi, Iniesta i Zidane, dok bi atomski napad predvodili Cristiano Ronaldo, Ronaldo de Lima i Leo Messi.

U sastavu bi bilo čak pet igrača koji su u svoje vrijeme bili najbolji igrači svijeta, a ostala šestorica su također žive legende svjetskog fudbala iako se nikada nisu domogli ove nagrade.

Ovo bi bila ekipa koju bi bilo gotovo nemoguće poraziti...

Objavi komentar

0 Primjedbe